ANKARA

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Anneler Günü nedeniyle mesaj yayımladığı belirtildi.

Gül, mesajında, anneliğin dünyada başka hiçbir şeyle kıyaslanmayacak yüce bir duygu olduğunu vurgulayarak, annelerin, sınırsız sevginin, engin hoşgörünün, iyiliğin, şefkatin, merhametin en temiz ve masum duyguların sembolleri olduğunu ifade etti.

Toplumun temelinin aile, ailenin temelinin de anne olduğuna dikkati çeken Gül, "Çocukların ilk öğretmeni annedir. Hayata dair her şey anneden öğrenilir. Toplum annelerin yetiştirdiği nesillerin omuzlarında yükselir. Güçlü ve parlak bir gelecek istiyorsak annelerimize en iyi şartları sağlayabilmeli, onların çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirebilmeleri için tüm imkanları seferber etmeliyiz" ifadesini kullandı.

"Onlar hepimizin annesidir"
 
Şehit annelerine, minnet ve şükranlarını sunan ve milletin şehitlerin yadigarı annelerini bağrına bastığını belirten Gül, "Onlar hepimizin annesidir. Onlara her zaman destek çıkacak ve onları sevgiyle kucaklayacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı GÜl, "Hayatın tüm güzelliklerine layık olan, baş tacımız annelerimizin Anneler Günü'nü tebrik ediyor, tüm annelerimize sevgilerimi, saygılarımı ve selamlarımı iletiyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum" ifadelerini kullandı.