Başkent Muhtarlar Federasyonu Başkanı Behçet Uyanık ile beraberindeki muhtarlar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'e düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmak amacıyla gönüllü askerlik müracaatında bulundu.

Ankara Valiliğine gelen muhtarlar, dilekçilerini Vali Yardımcısı Kemal Karadağ'a verdi.

Vali Yardımcısı Kemal Karadağ, yaptığı açıklamada, muhtarların, Zeytin Dalı Harekatı nedeniyle "Bizleri de askere alın" çağrısını içeren dilekçelerini Ankara Valisi Ercan Topaca adına teslim aldığını söyledi.

Anlamlı davranış için muhtarlara teşekkür eden Karadağ, "Muhtarlarımızın anlamlı ve kutsal davranışı, vatan, bayrak, devlet ve cumhuriyetimiz için göstermiş olduğu en güzel örnektir. Muhtarlarımızın vatan sevgisinin en güzel ifadesidir. Onların iman gücünü gösteren güzel bir örnektir." diye konuştu.

Başkent Muhtarlar Federasyonu Başkanı Behçet Uyanık da 25 ilçe dernek başkanı, federasyon yönetimi ve muhtarlarla devletin her zaman yanında olduklarını belirtti.

Ankara Valiliğine Zeytin Dalı Harekatı gönüllü askerlik müracaatında bulunduklarını ifade eden Uyanık, "Afrin ve diğer yerlerde şanlı Türk ordumuzun yapmış olduğu mücadeleye bizler de birer nefer olarak destek vereceğimizi, mücadele edeceğimizi bildirmek için valiliğimize geldik. Dilekçelerimiz, valiliğimiz aracılığıyla Askerlik Şube Başkanlığımıza iletilecek." dedi.

Bu arada valilik binası önünde bekleyen muhtarlar, "Reis bizi Afrin'e götür" şeklinde slogan attı.

Beş maaşını bağışladı

Öte yandan Yenimahalle Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Şimşek ise harekat kapsamında TSK'ye destek olmak istediğini dile getirdi.

Şimşek, bu aydan itibaren 5 maaşını Savunma Sanayi Vakfı'na bağışladığını söyledi.