ANKARA

Ankara Valiliğince, itfaiye görevlileri tarafından yapılan ilk tespitlere göre Osmanlı Halk Pazarı'ndaki yangının elektrik kontağından meydana geldiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 20 Aralık Pazar günü saat 04.30'da Keçiören'deki Osmanlı Halk Pazarı'nda çıkan yangında, 253 iş yerinin tamamen yandığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar ifade edildi:

"İlçe Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen yangının, itfaiye görevlileri tarafından yapılan ilk tespitlere göre elektrik kontağından meydana geldiği değerlendirilmektedir. Başta kamu kurum ve kuruluşlarımız ve esnaf teşkilatlarımız olmak üzere, yangında iş yerleri zarar gören esnafımıza verilecek desteklerle ilgili çalışmalara süratle başlanmıştır."

Gökçek esnafla toplantı yapacak

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yarın, Keçiören ilçesinde yangının meydana geldiği Osmanlı Halk Pazarı'ndaki esnafla bir araya gelecek.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Gökçek, ATO Başkanı Salih Bezci ile 250 iş yerinin yandığı Osmanlı Halk Pazarı'nda incelemelerde bulundu, esnafın taleplerini dinledi.

Gökçek, burada yaptığı konuşmada, "(Pazar yerine imar verilsin yüksek katlı bina yapılsın) diyenler var. Yarın belediyede esnafla toplantı yapacağım. Toplantıdan sonra ne yapacağımıza birlikte karar vereceğiz" dedi.