Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, FETÖ mensubu askerlerin öncelikli hedefleri arasında yer alan ve ağır hasar gören Ankara Emniyet Müdürlüğü binasında yaraların sarılmasına başlandı. 

Emniyet güçleri yoğun mesailerini sürdürürken, tahrip olan bina içerisinde bir yandan da tespit, tadilat ve bakım çalışmaları yapılıyor.

Darbe girişimi sırasında, FETÖ mensubu askerlerin emniyet içerisine girmek için kullandıkları ve yoğun çatışmalar sonrası halk ve polis tarafından ele geçirilen, emniyet kampüsündeki zırhlı araçlar, Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edildi.

Ankara Emniyet binasından çıkarılarak, askeri personel eşliğinde TSK'ya ait tırlara yüklenen Zırhlı Personel Taşıyıcı'lar (ZPT) askeri yetkililerin kontrolüne alındı.

Öte yandan, çatışmalar sırasında yoğun hasar gören Ankara Emniyet Müdürlüğü binasına elektrik verilmeye başlandı. Tahrip olan binada bulunan pasaport ve tescil şubelerinin hizmetlerinin ise henüz gerçekleştirilemediği ve tadilat işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Ankara Ticaret Odası (ATO), darbe girişimi sırasında ağır hasar gören Ankara Emniyet Müdürlüğü binasının onarımı için 15 milyon lira kaynak ayırdığını ve tüm tadilat ve bakım işlemlerini üstlendiğini duyurmuştu.