Anafartalar Zaferi'nin 97. yıldönümü dolayısıyla, Gelibolu Yarımadası'nda iftar yemeği verildi, şehitler için mevlit okutuldu.
Anafartalar Grup Komutanı Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehitler ve gaziler için düzenlenen geleneksel ''Zafer Mevliti'' bu yıl Ramazan ayına denk gelmesi dolayısıyla iftarla birleştirildi.
Çanakkale ve Eceabat müftülüklerince Kabatepe mevkisindeki Mimoza Tesisleri'nde gerçekleştirilen programa, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
İl Müftü Yardımcısı İbrahim Sezgin, burada yaptığı açıklamada, ''Cennet vatanımızın bizlere ebedi yurt kalması için hayatlarını feda eden canları ile aziz vatanımıza siper olan, kanları ile vatanımızın tapusunu yazan 253 bin şehidimizin ruhlarını şad etmek için burada bulunmaktayız '' dedi.
18 Mart Camisi İmam Hatibi, Kur'an-ı Kerim okuma yarışmasında Türkiye birincisi ve dünya ikincisi olan Ermil Bilgiseven, Kur'an-ı Kerim okudu. İl Müftülüğü İlahi Korosu da ilahiler seslendirdi.
Programa, Vali Yardımcısı Alper Faruk Güngör, AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, Eceabat Kaymakamı Mehmet Akçay, Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz ve daire amirleri katıldı.