ANKARA

Anadolu Eksen Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (ANADOLU-SEN) Başkanı Güçlü, çalışma hayatına yeni bir ses, yeni bir soluk olma idealiyle yola çıktıklarını söyledi.

ANADOLU-SEN 1. Olağan Genel Kurulu, Gölbaşı Öğretmenevi Konferans Salonunda yapıldı.

Konfederasyon başkanı Mustafa Güçlü, toplantıda yaptığı konuşmada, 2,5 yılda 8 iş kolunda örgütlenerek konfederasyon olduklarını söyledi.

Yapılan ilk kurula 70 ilden katılımın olduğunu ifade eden Güçlü, şunları belirtti:

"Üyelerin, ekonomik ve özlük haklarını, toplumun sosyal, kültürel, ekonomik çıkarlarını bir potada birleştiren milli, sivil, katılımcı ve manevi değerlere bağlı olmayı ilke olarak benimsemiş, Anadolu Eksen Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu olarak çalışma hayatına yeni bir ses, yeni bir soluk olma idealiyle yola çıktık. Milliyiz, yerliyiz bu değerlerin toplamlarıyla harmanlaşmış bir sendikacılık anlayışına sahibiz. Türkiye'nin hem çalışma hayatına hem sosyal hayatına yeni bir ses getireceğiz. Bugün de yoğun bir üye çalışması kapsamında faaliyetimizin ilk işaretini verdik, güzel bir kongre yaptık. Kongremizin çalışma hayatına tekrar hayırlı olmasını diliyorum."

MHP İlçe Başkanı Mahmut Aksoy ve MHP'li belediye meclis üyelerinin katıldığı kurul sonrasında, Güçlü ve yönetim kurulu üyeleri fotoğraf çektirdi.