ANKARA 

Başbakan Binali Yıldırım, "Alman Parlamentosunun sözde Ermeni soykırımını kabul etmesi asla ve asla Türkiye'nin kabul edeceği bir şey değildir. Bu gelişmeler üzerine, Türkiye’nin Almanya Büyükelçisi'ni istişareler için Türkiye'ye çağırdık, geri çağırdık." dedi.

Yıldırım, Keçiören ilçesinde 20 Aralık'ta elektrik kontağından çıkan yangın sonrası kullanılamaz hale gelen daha sonra Ankara Büyükşehir Belediyesince yeniden inşa edilen Osmanlı Halk Pazarının açılışını gerçekleştirdi.

Osmanlı Halk Pazarı'nın esnafa hayırlı olmasını dileyen Yıldırım, esnafın artık eskisinden daha güzel, yenilenmiş dükkanlarına kavuştuğunu, projeyle tamamen yanan bu dükkanların yerine 6 bin metrekare kapalı alan içerisinde 253 dükkan yapıldığını söyledi.

"Keçiören metrosu bu yıl sonu bitiyor"
"Biz kilometrelerce konuşup, bir arpa boyu iş yapanlardan olmayacağız. Kilometre yol yapacağız, iş yapacağız bir arpa boyu laf edeceğiz, az konuşacağız, çok çalışacağız. Şimdi artık laf üstüne laf koyma zamanı değil taş üstüne taş koyma zamanıdır" diyen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Geçenlerde, bakanlığım esnasında, bana Ankara’dan bir genç, bir mesaj gönderdi. Mesajda, daha doğrusu bir tweet atmış, arkadaşına diyor ki, 'aşkımız Keçiören metrosu gibi olsun, hiç bitmesin.' Bu güzel gençlerimize kötü bir haberim var; sizin aşkınız hiç bitmesin ama Keçiören metrosu bu yıl sonu bitiyor. Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah Ankara’nın kalbine Keçiören’den sevgili hemşerilerimiz dakikalarla çok rahat bir şekilde gidecekler."

"Elin yabancılarından tavsiye alacağına gel milletin önüne"
AK Parti'nin eser siyaseti yaptığını, yola çıkarken de "işimiz millet, gücümüz millet, işimiz hizmettir" dediklerini anlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siyaset bizim için hizmet aracıdır. Vatandaşımıza hayrı olmayan siyaset olmaz olsun. Biz bunları yaparken muhalefet partisi lideri de kalkmış Avrupa Birliğinin elçilerini bir araya getirmiş, onlara 'nasıl AK Parti iktidarından kurtuluruz' diye akıl alıyor. Eğer aklın varsa elin yabancılarından tavsiye alacağına gel milletin önüne, de ki, 'Ben ne yapayım da biraz bana desteğini artırırsınız.' Yanlış yerlerde dolanıyorsun. Gideceğin yer milletin önüdür. Diyeceksin ki, 'Ey ahali yıllardır ne uzuyorum ne kısalıyorum. Bana bir akıl verin de biraz nasıl iktidara yaklaşırım.' O büyükelçiden bu büyükelçiden nasihat alırsan, daha çok yaya kalırsın."

"Türkiye’nin Almanya Büyükelçisi'ni geri çağırdık"
"Ne tesadüftür ki, anamuhalefet partisi yabancı elçilerle AK Parti'den kurtulma muhabbeti yaparken Türkiye'nin önemli bir müttefiki Almanya'da da ırkçı Ermeni lobisinin bir kararını Alman Parlamentosu kabul ediyor." ifadesini kullanan Binali Yıldırım, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bu karar hatalı bir karardır. Türk milletinin geçmişi bellidir. Bu millet, geçmişiyle övünen bir millettir. Bizim geçmişimizde yüz kızartacak, başımızı öne eğdirecek hiç bir olay yoktur. Tarihçilerin bile aralarında anlaşamadığı, uluslararası İnsan Hakları Mahkemesinin aksi kararlarının olduğu bir yerde Alman Parlamentosunun sözde Ermeni soykırımını kabul etmesi asla ve asla Türkiye'nin kabul edeceği bir şey değildir. Bu gelişmeler üzerine, Türkiye’nin Almanya Büyükelçisini istişareler için Türkiye'ye çağırdık, geri çağırdık. Tabii ki karar metnini kapsamıyla gördükten sonra atılacak adımları atmakta bir saniye bile tereddüt etmeyiz. Bu millet hiç kimseden emir almadı, hiç kimseye boyun eğmedi. Biz Allah’ın önünde eğiliriz, milletimizin karşısında eğiliriz."