TRABZON

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF) bünyesinde Afganistan'da görev yapan Alman askerlerine ait malzemelerin Trabzon üzerinden Almanya'ya taşınmasıyla ilgili olarak, "Bu süreç Almanya ve Türkiye devletlerinin her alanda görülen işbirliğinin en güzel örneklerinden olacaktır" dedi.

Kızılcık, Afganistan'daki askeri malzemelerin Almanya'ya taşınması amacıyla Trabzon'a gelen Almanya Silahlı Kuvvetleri Müşterek Üsler ve Destek Komutanı Tuğamiral Manfred Nielson'u makamında kabul ederek, bir süre görüştü.

Türkiye ile Almanya arasındaki dostluğun çok eskilere dayandığını belirten Kızılcık, "Ben bu misyonun iki ülke arasında ilişkileri, dostluğu ve işbirliğini artıracağına inanıyorum" diye konuştu.

Tuğamiral Nielson ise Türk-Alman ilişkilerinde yeni bir dönem açıldığını belirterek, şöyle devam etti:

"Burada görev yapan askerlerimizle görüşme fırsatımız oldu. Burada tıbbi alanda olsun, emniyet alanında olsun, işbirliğinin mükemmel derecede olduğunu gördüm ve duydum. Ocak ayından bu yana burada bulunan askerlerimiz hem resmi makamların hem de Trabzon halkının bize karşı sergilediği tutum sayesinde artık kendilerini evinde hissediyor."  

Nielson, çekilme sürecinin başladığını da ifade ederek, "Nihayet bekleme süreci bitti. İlk uçak indi ve biz çalışmalarımıza başladık. Ben sürece çok olumlu bakıyorum ve ilerde işbirliğimizin artarak devam edeceğini düşünüyorum" dedi. 

Görüşmenin sonunda Kızılcık ile Nielson birbirlerine hediyeler verdi.