ERZİNCAN

Başbakan Binali Yıldırım, Erzincan'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen 180 milyon lira değerindeki 188 projenin toplu açılış töreninine katıldı.

Törende yaptığı konuşmada, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararına ilişkin Yıldırım, "Almanya'da bir karar çıktı. Alman Parlamentosu, bir yalana imza attı, yalana. O yalan ne? Yüz yıl önce Birinci Dünya Savaşı şartlarında her ülkede, her yerde yaşanan bir göç olayını, bugün önümüze soykırım diye getirmeye çalışanlar şunu iyi bilmelidir ki Türkiye, tarihiyle de milletiyle de gurur duyuyor. Eski defterleri açarsak, eski hesaplara bakarsak, herkes şunu iyi bilsin ki o defterlerde en az kaydı bulunan Türkiye'dir."

'Sorun Kürtlerin terör örgütü sorunudur'
Başbakan Yıldırım, "Şunu herkes iyi bilmelidir ki terör örgütünün, vatandaşlarımız gibi, o bölgede yaşayan Kürt vatandaşlarımız gibi bir sorunu yok. Sorun, Kürtlerin terör örgütü sorunudur, PKK sorunudur." diye konuştu

'Artık bu kafa karışıklığını ortadan kaldıralım'
Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu vurgulayan Başbakan Yıldırım, "Yeni anayasada başkanlık sistemini de partili cumhurbaşkanlığı sistemini de getirelim, artık bu çelişkiyi, bu kafa karışıklığını ortadan kaldıralım." dedi.

'5 bin imam görevlendiriyoruz'
Başbakan Yıldırım, "Mübarek ramazan geliyor. Köylerimizin bazılarında imam yok. Bugün Maliye Bakanımız, talimatı verdik, imzayı attı, 5 bin imam görevlendiriyoruz."

Başbakan Yıldırım, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini açtı
Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yapılan ve kendi adını taşıyan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin açılışını yaptı.

Yıldırım, Mimar Sinan Mahallesi'nde 16 derslikli lisesinin açılışında öğrencilerin sevgi gösterileriyle karşılandı.

Burada yaptığı konuşmada, Erzincan'ın bugün başka bir güzel olduğunu, başbakan olarak ilk defa baba ocağına geldiğini aktaran Yıldırım, öğrencilere okullarının güzel olup olmadığını, beğenip beğenmediklerini sordu. Öğrencilerin "evet" yanıtını alan Yıldırım, "Güzel bir eğitim ve öğretimi mevlam nasip eylesin. Sizlerle gurur duyuyoruz. Sizler bizim geleceğimizsiniz, Türkiye'nin geleceği sizsiniz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başbakan Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ve beraberindekiler açılış kurdelesini kesti.