Şırnak-Van karayolunda güvenliği sağlayan askerlere PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Alda'nın (23) cenazesi, memleketi Kayseri'de toprağa verildi.

Şehit Alda'nın naaşı, Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında düzenlenen törenin ardından havayolu ile 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığına getirildi.

Konvoy eşliğinde alınan şehidin cenazesi, Osmanlı Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Helallik alınması sırasında şehidin yakınları ile üniformasını giyen nişanlısı Aslı Alda, gözyaşı döktü ve fotoğrafını öptü.

"Başını hiçbir zaman eğmeyeceğim"

Şehidin naaşı daha sonra Kalem Kırdı Camisi'ne getirildi. Burada nişanlısının tabutuna sarılan Aslı Alda, "Sana geldim. Başını hiçbir zaman eğmeyeceğim. Hiç kimseye fırsat vermeyeceğim, söz veriyorum. Seni çok seviyorum. Kalabalığı çok seviyorsun diye bak hep beraber geldik. Kalk ne olur, hepimiz buradayız." diyerek gözyaşı döktü. 

İl Müftüsü Şahin Güven'in kıldırdığı cenaze namazının ardından top arabasına konulan şehidin naaşı bir süre taşındı. Buradan cenaze aracına nakledilen şehit Alda'nın cenazesi, Talas ilçesinin Örencik Mahallesi mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.