ANKARA

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Somali'deki bombalı saldırıya ilişkin, "Savaşın kızgın anlarında yardım yapmaktan vazgeçersek misyonumuzu yerine getirmemiş oluruz. Dolayısızla bizi etkilemeyecek" dedi.

Akar, AA muhabirine, saldırı haberini dün gerçekleşen Türk Kızılayı Olağan Genel Kurulu'nda seçimlere geçildiği sırada öğrendiklerini ve çok üzüldüklerini söyledi.

Olayda, Türk Kızılayının Somali uyruklu görevlisinin hayatını kaybettiğini, 3 Türk görevlinin de yaralandığını anımsatan Akar, saldırının Türkiye'ye ya da Türklere yönelik bir girişim olmadığını kısa sürede öğrendiklerini ifade etti.

Akar, yaralıların Yeryüzü Doktorlarınca işletilen ve Türk Kızılayının da destek verdiği Şifa Hastanesinde tedavi edildiğini belirterek, "Bir arkadaşımız, ayağındaki kırıkla ilgili ameliyata alındı. Şu anda hiçbirinin bir sağlık problemi yok. Yaralanan personelimizi, tedavilerine Türkiye'de devam edilmesi için ambulans uçakla Türkiye'ye getirtiyoruz. Karşılamada ben de bulunmak istiyorum. Sonra da Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavilerine devam edilecek. Gereken neyse yapıyoruz, yapacağız da" diye konuştu.

Mahalli personelin ailesine yardım yapılacak


Saldırıda hayatını kaybeden mahalli personelin ailesine gerekli nakdi yardımların yapılacağını vurgulayan Akar, konuyla ilgili 17 Nisan'daki Yönetim Kurulu toplantısından gerekli kararları çıkaracaklarını söyledi.

Bölgedeki yardım çalışmalarının yaşananlardan etkilenmeyeceğini vurgulayan Akar, şunları kaydetti:
"Savaşın kızgın anlarında yardım yapmaktan vazgeçersek Kızılay olarak misyonumuzu yerine getirmemiş oluruz. Dolayısızla bizi etkilemeyecek.
Aklım fikrim, yurt dışında görev yapan kardeşlerimde. Sadece orada değiliz. Myanmar'da tehdit altındayız. Gazze'de ne kadar kötü günler oldu. O bombaların patladığı zamanlarda bizim arkadaşlarımız yine orada görevdeydi. Sri Lanka'daki tsunamide çok şartlar altında görev yaptık. Savaş alanlarında, Kuzey Irak'ta çok zorluk çektiler. Suriye sınırında sıfır noktası operasyonlar yapıyoruz. Her türlü tehdide maruzuz. Bunlar bizim faaliyetlerimizi etkilememeli ve etkilemiyor."