Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde yaşanan çatışmalar nedeniyle Akçakale ilçesinde tüm okullarda bugün de eğitime ara verildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Türkiye sınırındaki Tel Abyad ilçesinde Özgür Suriye Ordusu ile Beşşar Esed'e bağlı güçler arasında aralıklarla süren ve zaman zaman top seslerinin duyulduğu Akçakale'de, merkez ve köylerdeki 90 okulda ders yapılmayacak.
İlçede geçen hafta da sınıra yakın yerlerdeki 15 okulda eğitim ve öğretim yapılmamıştı.
Öğrenci velisi Hüseyin Aslankan, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuğunu köyden okula getirdiğini ancak komşu ülkede yaşanan çatışmalar nedeniyle eğitime ara verildiğini öğrendiğini belirtti.
Okulların yeni açıldığı bir dönemde eğitime ara verilmesinin öğrencileri etkileyeceğini ifade eden Aslankan, Suriye'deki olayların en kısa sürede bitmesini umut ettiklerini söyledi.
Öğrenciler ise Suriye'de yaşanan çatışmalar nedeniyle sık sık eğitime ara verilmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdi.
Bu arada uyarıya rağmen okula giden bazı öğrenciler, görevliler tarafından evlerine gönderildi.
Suriye'nin sınır bölgesinde yaklaşık 2 haftadan bu yana devam çatışmalarda Akçakale'de aralıklarla okullarda eğitime ara verilmişti.