Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde yaşanan çatışmalar nedeniyle eğitim ve öğretimin bir süredir aksadığı Akçakale'de, ilçe merkezi ve sınır köylerindeki okulların haricindeki bölgelerde bugün eğitim ve öğretime başlandı.
Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Suriye'deki olaylardan dolayı bölgeye top mermilerinin düşmesi nedeniyle Akçakale merkezi ve sınır hattındaki toplam 27 okul bugün de tatil edildi.
Yaklaşık 30 bin öğrencinin 90 civarındaki okulda eğitim gördüğü ilçede, sınır bölgesinin dışındaki köy ve beldelerdeki diğer okullarda bugün ders başı yapıldı.
Bu arada sabah saatlerinde ilçe merkezinde, okullara giden bazı öğrenciler, eğitime ara verilmesi nedeniyle evlerine geri gönderildi.
Suriye'nin Tel Abyad ilçesinin kontrolünü büyük ölçüde elinde bulunduran Özgür Suriye Ordusu'na bağlı birlikler ile Beşşar Esed'e bağlı birlikler arasında aralıklarla devam eden çatışmalar sırasında top mermilerinin isabet ettiği Akçakale'de, okullarda eğitime sık sık ara verilmişti.