Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Yönetim Kurulunca, 2003 mezunlarından Mustafa Yaman'ın, imam olarak görev yaptığıGölbaşı Özel Harekat Dairesine yapılan bombalı saldırıda şehit düştüğü belirtilerek, "Bundan sonra şehit kardeşimizin geride bıraktığı ailesi ailemiz, çocukları çocuklarımızdır" açıklamasında bulunuldu.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz gecesi Türkiye'nin kanlı bir darbe teşebbüsüyle sarsıldığı, TSK içinde yapılanan FETÖ terör örgütünün, kendi milletine silah doğrultmaktan ve TBMM'yi bombalamaktan çekinmediği belirtildi.

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm Meclisin, yayın organlarının, güvenlik güçlerinin ve kahraman halkın tarihe geçecek cesareti sayesinde darbenin püskürtülerek bir zafer kazanıldığı vurgulandı.

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi camiası olarak, acılı günlerden geçildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Okulumuzun 2003 mezunlarından Mustafa Yaman, imam olarak görev yaptığı Gölbaşı Özel Harekat Dairesine yapılan bombalı saldırıda şehit düştü. Bunun bizlere verdiği gurur acısından büyüktür zira şehadet mertebesi, bir müminin erişebileceği en yüksek mertebedir. Bundan sonra şehit kardeşimizin geride bıraktığı ailesi ailemiz, çocukları çocuklarımızdır.

Şer odakları bilmelidir ki bu vatan sahipsiz değildir. Bu hain girişim, kardeşimizi ve onunla birlikte yüzlerce vatan evladını katlederek şehit düşürürken, içinde yine Kartal camiasından kardeşlerimizin de olduğu binlercesini yaralarken titrememiştir. Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği olarak devletimize, milletimize, vatanımıza ve yöneticilerimize olan bağlılığımızı tüm varlığımızla ortaya koymayı bir borç biliriz."

Ankara Gölbaşı'nda Şehitler Camisinde görev yapan evli ve 2 çocuk babası Yaman, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Merkezine yapılan bombalı saldırıda şehit olmuştu. Yaman, memleketi Bartın'da toprağa verilmişti.