ANKARA

Orman ve Su İşleri ile Gençlik ve Spor bakanlıkları arasında "Ağaçlandırma Protokolü" imzalandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığında düzenlenen törende konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, protokol kapsamında, Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı yurtlarda kalan 500 bin öğrenci için fidan dikilerek, KYK ormanları oluşturulacağını söyledi.

Orman Genel Müdürlüğünün çalışmalarına değinen Eroğlu, şöyle konuştu: 

"Geçmişte yılda 75 milyon fidan üretilirken, biz bunu 450 milyona kadar çıkardık. Fidanlar geçmişte para ile bile satılmazdı, satacak fidan yoktu ama şu anda biz vatandaşlara, kamu kurum ve kuruluşlarına, belediyelere, muhtarlıklara, ordumuza istediği her fidanı veriyoruz, dikiyoruz. Bu çerçevede daha önce Milli Eğitim Bakanlığı ile bir protokol imzaladık. 'Okullar Hayat Olsun' sloganıyla bütün okulları, bahçeleri ağaçlandırıyoruz. Sağlık Bakanlığı ile hastane bahçelerini ağaçlandırmak için protokol imzaladık, Ulaştırma Bakanlığı ile yol kenarlarını ağaçlandırmak için pek çok çalışma yaptık. Şu ana kadar o kadar büyük seferberlik yaptık ki 3,5 milyar fidanla Cumhuriyet tarihinde bir rekora imza attık."

"Orman servetini 1,2 milyar metreküpten aldık, şu anda 1,6 milyar metreküpe yükselttik" diyen Eroğlu, dünyada orman servetini artıran ülkeler arasında Türkiye'nin ilk 3'e girdiğini bildirdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da "Çukur kazanlara değil, geleceğimizi yönlendirecek 2023, 2053, 2071 hedeflerine ülkemizi taşıyacak olan bir nesle ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.