TRABZON  - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Gölcük'te yaşanan olaya ilişkin değerlendirme yapabilmem için incelemenin tamamlanması lazım. Çünkü akıl ve ruh sağlığı yerinde olan bir ananın, bir kadının, bir insanın yapabileceği bir şey değil. Bir varlığın yapabileceği bir şey değil" dedi.

Bakan Şahin, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ü ziyaret etti.

Şahin, burada bir gazetecinin "Gölcük'te annenin ihmali sonucu 2 aylık bebeğin yaşamını yitirmesi" olayına ilişkin görüşlerini sorması üzerine yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Gölcük'te yaşanan olaya ilişkin değerlendirme yapabilmem için incelemenin tamamlanması lazım. Çünkü akıl ve ruh sağlığı yerinde olan bir ananın, bir kadının, bir insanın yapabileceği birşey değil. Bir varlığın yapabileceği birşey değil. Çünkü doğaya baktığınız zaman bile bütün varlıklar evlatlarını korumak üzere yapılanmıştır. Dolayısıyla baktığınızda bu inceleme tamamlanmadan, ruh sağlığı ile ilgili çalışmalar tamamlanmadan, geçmiş süreci ile kafamızdaki soru işaretlerinin cevabını almadan size yorum yapmam yanlış, eksik olur.

Biz arkadaşlarımızla bir çalışma grubu oluşturduk. Bu grupta sosyal çalışmacılar, psikologlar bulunuyor. Çünkü yaşananlar anlaşılabilir, kabul edilebilir bir şey değil. Bir ana olarak bunu anlamakta çok zorlanıyorum. Normal akıl sahibi insanların da zaten anlayacağını düşünmüyorum. Bu yüzden bunu son bir incelememiz gerekiyor. Bunun için bizim raporun tamamlanması gerekiyor. Bir taraftan adli soruşturma, bir taraftan da idari soruşturma var. Hele bir de bir öğretmen tarafından bunun yapılmış olması da hiç kabul edilebilir birşey değil. Çocuklarımızı emanet ediyoruz. Bu bakımdan da çok ibretlik bir olay. Biz de sonuna kadar takipçisiyiz. Biliyorsunuz bu tür olaylarda 10 gün bekleme süreci var. Eğer kimse gelip almazsa Bakanlık olarak biz o bebeğe sahip çıkacağız ve alıp biz kendimiz gerekli işlemleri yapacağız ama 10 günlük süreci de beklemememiz lazım."

Mersin'de balkona bırakılan çocuklar

Bir başka gazetecinin "Mersin'de anneleri tarafından balkona bırakılan ve komşularının haber vermesiyle koruma altına alınan çocukların durumu nedir" sorusu üzerine Bakan Şahin, şunları ifade etti:

"Sosyal devlet olarak biz çocuğun yüksek yararı üzerinde duruyoruz. Çocuğun neye ihtiyacı varsa odak merkezimiz orası ve önce çocuk diyoruz. Hamdolsun bütün imkanlarımızla bu çocuklarımızın yanındayız. Bu çocuklarımızın da geleceği bakımından bize düşen kısım ne ise yapacağız ama annenin bunu yapmış olması da ciddi bir desteklemesi ve koruyucu, önleyici tedbirler alınması gerekiyor. Yoksa bizim çocukla alakalı yapılması gereken her şeyi yapabilecek gücümüz var. Bu bakımdan hiçbir endişemiz yok ama bunu neden yaptığının da iyi analiz edilip yapılmaması üzerinde de birtakım koruyucu, önleyici tedbirleri hayata geçirmemiz gerekiyor. İl Müdürümüzü o şekilde talimatlandırdık. Onlar da o çalışmaları yapıyorlar."