ANKARA - Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, TCG Gökova Fırkateyni tarafından kurtarılan vatandaşın gönderdiği elektronik postaya yer verildi.

Uluslararası yük taşımacılığı yapan ticaret gemilerinde elektrik zabiti-elektrik mühendisi olarak görev yapan Kadir Üstünel, gönderdiği elektronik posta metninde, 13 Ocak 2013'te Aden denizinde seyir halindeyken rahatsızlanması ve kurtarılmasına ilişkin süreci anlattı.

Üstünel, gece saat 22.00'de seyir halindeki gemide rahatsızlandığını, saat 01.00'de durumunun daha da kötüleştiğini belirtti.

Gemi kaptanının olayı fotoğraflayıp ''tele sağlıktan'' yardım istediğini, ancak sabaha kadar müdahale edilemeyeceği yanıtı aldıklarını kaydeden Üstünel, rahatsızlandığı sırada, askeri konvoy ile Aden seyri yaptıklarını ifade etti.

''Umutlarımın bittiği anda Gökova gemisi imdadıma yetişti''

Bir mil önlerindeki Çin askeri gemisinden yardım istenildiğini, Çin askeri gemisinin durduğunu, ancak telefonda yardım edebileceğini ilettiğini belirten Üstünel, duygularını şöyle anlattı:
''Tüm umutlarımın bittiği anda bölgede bulunan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'mıza ait Gökova gemisi imdadıma yetişti. Gökova gemisinin Sayın Komutanı beni hayata bağlayan oldu. Allah binlerce kez razı olsun. Allah başımızdan eksik etmesin. Yaklaşık 80 mil uzağımızdaki Gökova Gemisi Komutanı o anki havaya aldırış etmeden, 80 milden, üstelik botla ve korsan bölgesinde hayatlarını tehlikeye atarak yardımıma koştular. Gökova'dan yardımıma koşan geminin İkinci Komutanı, doktoru, tek başına o botun güvenliğini sağlayan Sat Astsubay Başçavuş Komutanım ve bana yapılan müdahale esnasında o havada botun içinde sallantıdan mahvolan diğer komutanlarımdan Allah binlerce kez razı olsun.

Gökova gemisi'nde Dr. Hasan Soysal tarafından yapılan müdahaleden sonra acente kanalı ile acil olarak Umman Salalah şehrine hastaneye kaldırıldım. Aynı gün ameliyat ve yoğun bakımdan sonra şu anda sayenizde eşimin, çocuğumun, anamın, babamın yanındayım. Allah binlerce kez razı olsun, Allah başımızdan eksik etmesin.''