ANKARA 

Sincan Cezaevi kampüsündeki bir banka şubesinde çalışan Seda Duran, her sabah olduğu gibi infaz ve koruma memuru eşi Ali Duran ile servis otobüsüne bindi. Otobüs Ahi Mesut Bulvarı Kavşağı'na geldiği sırada infaz koruma memuru Emre Ençok silahını çıkarıp ateş etmeye başladı. 3 infaz ve koruma memurunun hayatını kaybettiği saldırıdan Seda Duran ağır yaralı kurtuldu.

Bu, Duran'ın ilk kurtuluşu değildi. 1978 doğumlu Seda Duran, 1999 yılındaki Marmara Depremi'nde Gölcük'te enkaz altında kaldı. Depremde annesini, babasını, kardeşini ve anneannesini kaybeden Duran, kendi çabalarıyla 5 katlı apartmanın enkazından çıkmayı başardı.
Babaannesiyle yaşamaya başlayan Duran, Cumhuriyet Üniversitesi'nden mezun oldu. 

Yaşadığı tüm acılara rağmen ayakta durmaya çalışan Seda Duran, 2004'te nikah masasında ''evet'' dedi. Ancak Duran'ı balayında acı bir sürpriz bekliyordu. Tatil yapacakları otele varmalarından birkaç saat sonra fenalaşan eşini, hastaneye yetiştiren Duran, aldığı ölüm haberiyle bir kez daha yıkıldı.

Defalarca işten çıkarılan Duran, Sermaye Piyasası Kurulu'nda bir süre çalıştı. Ailesinin ve arkadaşlarının desteğiyle ayakta kalabilen Seda Duran bir bankada çalışmaya başladı.

Bankanın Sincan Cezaevi Kampüsü'ndeki şubesine atanan Duran, 12.12.2009'da infaz ve koruma memuru Ali Duran ile evlendi. Duran çifti, 2011'de dünyaya gelen oğullarına Mert ismini verdi.

Seda Duran'ın yaklaşık 4 yıldır yolunda giden hayatı, bu sabah eşiyle birlikte kullandığı servis otobüsünde bir kez daha değişti. 

İnfaz ve koruma memuru Emre Ençok'in silahından çıkan mermiler, Seda Duran'ın eşi Ali Duran, Çelebi Aygün, Mustafa Halıcı'nın ölümüne neden oldu. 
Vücuduna 5 kurşun isabet eden Seda Duran'ın geçirdiği ameliyatın ardından yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor.

Ali Duran ile Seda Duran'ın bir süredir çalıştıkları kurumları değiştirmek istedikleri öğrenildi.