HABER: BÜLENT KURUHÜSEYİNO

Açık Öğretim Lisesi bilgiye ulaşma ve bilgiyi değerlendirme sürecinde toplumsal sistem ve oluşumların derin okunması  açısından önemli bir işlev yüklendiği için özel bir önem taşımaktadır. Toplumdaki bireylerin gerek, kültür gerekse sosyal olarak gelişimi için uzaktan eğitim sistemi çok önemli yer edinmiştir.

Bununla ilgili Açık öğretim lisesi Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 1992-1993 yılında hizmete girmiştir. Bu süreçten beri bu hizmet sayesinde toplumumuzun eğitim seviyesi uzaktan eğitim sitemi sayesine çok daha yukarılara çıkmıştır.

Ülkemizde toplum un eğitim seviyesini yukarılara çıkarmak için Açık Öğretim Lisesi’nin  yanın da 1997-1998 yılında  Açık ilköğretim uygulaması da hizmete girmiş, ilköğretim seviyesinde sayısız vatandaşımıza uzaktan eğitim vermiştir.

Açık Öğretim Lisesinde ders geçme ve kredi sistemi uygulanır. Ders kitapları ücretsiz ders kitabı dağıtımı kapsamında ücretsiz verilir. Öğrenciler yapılan sınavlarda başarılı oldukları derslerin kredisini kazanırlar Açık Öğretim sınavları dönem sonlarında Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün belirlediği okullarda, merkezi sistem sınavıyla çoktan seçmeli test yöntemiyle yapılmaktadır. Sınavlarda her testten 20 soru sorulur. 20 sorunun en az 9’una doğru yanıt verilmesi beklenir. Her sorunun puan değeri 5 tir. Bir sınavdan başarılı olabilmek için 45 puan barajı aranır. Bir öğrencinin mezun olabilmesi için toplam kredisinin 192 olması ,en az 8 dönem öğrenci olması, ortak dersleri başarmış yada muaf  olması, yeteri kadar seçmeli dersleri vermiş olması şartı aranmaktadır.

Öğrencilere verilen kullanıcı adı ve şifre ile her öğrenci web tabanlı sisteme giriş yaparak  tüm  işlerini buradan yapabilirler.(www.aol.meb.gov.tr/aolweb/öğrencigiriş.aspx)

Bununla ilgili Açık Öğretim Sınav takvimine ilişkin:

II. dönem sınav giriş yerlerinin internette yayınlanmaya başlanılması        : 14 mart 2016

II. dönem sonu sınavları                                                                      : 19- 20 Mart 2016

II. dönem sınav sonuçlarının internette yayınlanması                               : 28 Nisan 2016

III. dönem kayıt yenileme işlemleri                                                        : 28 Nisan 12 Mayıs 2016

III. dönem ders seçme ve sınav merkezi güncellemesinin açılması             : 28 Nisan 2016  

III. dönem ders seçme ve sınav merkezi güncellemesinin kapatılması         : 13 Mayıs 2016

III. dönem sınav giriş yerlerinin internette yayınlanmaya başlanılması         : 20 Haziran 2016

III. dönem sonu sınavları                                                                      : 2-3 Temmuz 2016

III. dönem sınav sonuçlarının internette yayınlanması                               : 28 Temmuz 2016