ANKARA


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bugün bazı basın yayın organlarında yer alan ''Türk biberinde ani zehir tehlikesine karşı Avrupa Birliği (AB)plan istedi'' başlığıyla yer alan haberler üzerine basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, sadece biber için değil tüm ürünlerde kalıntı ile mücadelede yıllık eylem planları hazırladığı, ihtiyaç duyulması halinde ise bu eylem planlarının ihracat yapılan ülkelerin ilgili birimleriyle paylaşılabileceği kaydedildi.

AB'nin, haberde iddia edildiği gibi ''ani zehirlenme tehlikesi'' nedeniyle Türkiye'den bir eylem planı hazırlamasını talep etmediğinin vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''AB için hazırlanan 'Biber Eylem Planı' Bakanlığımız tarafından hazırlanan 'Ulusal Kalıntı Eylem Planı'nın bir parçası olup, bu planlar ihtiyaç duyulduğunda başka ürünler için de hazırlanıyor. Bu eylem planı bakanlığımızın AB ile yürüttüğü rutin bir uygulamadır. Öte yandan Türkiye'nin AB'ye biber ihracatında herhangi bir engelleyici kararı ya da kısıtlaması yoktur.''