GAZİANTEP  - Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ''Denetimli serbestlik uygulamasıyla dün akşam itibariyle 9 bin 500 civarında tahliye gerçekleşti'' dedi.

Adalet Bakanı Ergin ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep Adliyesi'ne giderek Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker'den çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Buradaki incelemelerin ardından Ergin, adliye çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı. 

Bir gazetecinin ''Denetimli serbestlikle ilgili son durum ve alınan tepkiler neler?'' şeklindeki sorusu üzerine Ergin, denetimli serbestliğin şu ana kadar öngördükleri şekilde ilerlediğini, dün akşam itibariyle 9 bin 500 civarında tahliyenin gerçekleştiğini belirtti.

Ergin, denetimli serbestlik uygulaması kapsamında 6-7 bin arasında daha tahliyenin gerçekleşebileceğine dikkat çekerek, şöyle devam etti:

''Tabi bunlar başı boş bırakılmıyorlar. 3 gün içerisinde denetimli serbestlik şube müdürlüklerine gidecekler ve kendileri için öngörülen programları icra etmeye başlayacaklar. Bu belli kamu yararına çalışan veya kamu kurumlarında 2 ile 4 saat arasında çalışma öngörebilir ya da belli programlara katılma zorunluluğu olabilir ya da konutta zorunlu ikamet gibi bir tedbir olabilir. Ama buna denetimli serbestlik şube müdürlükleri karar verecekler. Ben somut ve çok pozitif sonuçları yakında göreceğimizi ümit ediyorum. Hem bu haktan istifade edebilmek için ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlülerin daha özenli ve dikkatli davranacaklarını düşünüyorum. Çünkü bu hükümlüler için önemli bir imkan. Hem cezaevlerindeki asayişi güçlendirecek, huzuru temin noktasında önemli bir imkan sağlayacaktır hem de hükümlüleri topluma adapte etmek için öngörüldüğü için faydalı sonuçlarını hep beraber göreceğimizi umuyorum.''