İSTANBUL -  İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Galip Öztürk, Erdem Yücel ve Cengiz Kaya ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı.
 
Duruşmada, esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı Fuzuli Aydoğdu, sanıklardan iş adamı Galip Öztürk'ün ''Ekonomik çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek'', ''tehdit'', ''gizliliği ihlal'', ''yargılamayı etkilemeye teşebbüs'', ''rüşvet'', ''kasten yaralama'', ''ihaleye fesat karıştırma'' ve ''hakkı olmayan yere tecavüz'' suçlarını işlediği gerekçesiyle 26 yıldan 75 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. 

Savcı mütalaasında, Galip Öztürk'ün örgüt lideri sıfatıyla İstanbul Menkul Kıymetler Borsası hisse senedi piyasasında, sahibi olduğu Metro Grubu Şirketlerinin halka açılma sürecinde değerini olduğundan fazla göstererek, manipülatif işlemler yaptığını aktardı.

Eski 2 milletvekiline hapis talebi

Davanın sanıklarından eski milletvekili Mustafa Baş hakkında ''örgüte üye olmak'' ve ''gizliliği ihlal'' suçlarından 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istenen mütalaada, sanıklar Abdülkerim Emek ile eski milletvekili Tarık Cengiz'in ''Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek'' suçundan 1 yıldan 3'er yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

Diğer 38 sanığın benzer suçlardan 1 ile 26 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırılmaları talep edilen mütalaada, aralarında eski milletvekili Mehmet Mustafa Açıkalın'ın da bulunduğu 28 sanığın ise beraati istendi.