DİYARBAKIR

Diyarbakır'da, 6-7 Ekim 2014'teki olaylarda Ziya Gökalp Müzesi'nin yakılmasıyla ilgili 7'si tutuklu 12 sanık hakkında iddianame hazırlandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 356 sayfalık iddianame, 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianame, 6-7 Ekim 2014'teki olaylarda terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması YDG-H üyeleri tarafından Ziya Gökalp Müzesi'nin yakılıp yağmalanmasının terör örgütü ideolojisi doğrultusunda gerçekleştirildiği, eyleme çok sayıda YDG-H mensubunun katıldığının değerlendirildiği bildirildi.

Güvenlik görevlisine "burayı terk et, yoksa seni yakarız" demişler

İddianamede, Ziya Gökalp Müzesi'nde olay günü güvenlik görevlisi olarak çalışan kişinin ifadesine de yer verildi. Söz konusu güvenlik görevlisi, ifadesinde "Bana 'sen burayı terk et yoksa seni yakarız' dediler. Grubun geri kalanı ise molotofkokteyllerini camlara ve kapılara attı." şeklinde konuştu.

Gizli tanıklardan "Dolunay 2014" ile "Ilgaz 2015"in de iddianamede, yüzleri kapalı örgüt üyelerinden bazılarının "burası devletindir, yakalım, yıkalım" şeklinde grubu yönlendirdiği ifadesine yer verildi.

İddianamede, 7'si tutuklu 12 sanık hakkında "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile 5 yıldan 54 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezası isteniyor.