ANKARA

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, İstanbul Kilyos Kısırkaya plajında, Ağva sahilinde, Nabi plajında ve Samsun'daki Costal sahilinde denize giren 4 kişinin gözden kaybolduğu bilgisi üzerine görevlendirilen sahil güvenlik ekiplerince, yapılan arama çalışmaları sonucu bu kişilerin cesetlerine ulaşıldı.

İstanbul'da Baba Burnu güneyinde harici motorlu tekne ile denize açılan 4 kişinin sürüklendiği bilgisi üzerine görevlendirilen sahil güvenlik ekipleri bu kişileri kurtardı.

Ayrıca, Muğla Akyaka-Çınar plajı önlerinde lastik bot ile denize açılan 2 kişinin gözden kaybolduğu bilgisi ve İzmir Boyalık kuzeyinde bir tekne içindeki 4 kişinin yardım talebi üzerine gerçekleştirilen kurtarma çalışmaları sonucunda söz konusu kişilere ulaşıldı.

Kocaeli'de 3 kişi boğuldu
Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde ise Abdullah Açıkgöz (22) ve Coşkun Mayahan (33), Cebeci sahilinde denize girdi. Akıntıya kapılan Açıkgöz ve Mayahan, bir süre sonra gözden kayboldu.

Çevredekilerin haber vermesiyle ocaeli Sahilleri Su Kazalarını Engelleme Merkezi (KOSKEM) ekipleri olay yerine sevk edildi. Yapılan aramada, Açıkgöz ve Mayahan'ın cansız bedenlerine ulaşıldı.

Babalı Dikili sahilinde ise İstanbul'dan gelen Salim Parlak (45), girdiği denizde bir süre sonra gözden kayboldu. KOSKEM ekiplerinin gerçekleştirdiği arama çalışmasında bulunarak kıyıya çıkartılan Parlak'ın, boğulduğu belirlendi.

Bu arada, KOSKEM ekiplerinin Kandıra sahillerinde boğulma tehlikesi geçiren 30'un üzerinde kişiyi kurtardığı belirtildi.

Eğirdir Gölü'nde boğulma
Isparta'da da Aşağı Kaşıkara köyü yakınlarında Eğirdir Gölü'ne giren Serkan Aktaş (39), bir süre sonra suda çırpınmaya başladı. 

Aktaş'ı sudan çıkarmayı başaramayan yakını, çevredekilerden ve jandarma ekiplerinden yardım istedi. Bir süre sonra suda gözden kaybolan Serkan Aktaş'ın bulunması için Eğirdir'deki sualtı polis ekibi çağrıldı. Dalgıç polisler, Aktaş'ın cesedini kıyıdan yaklaşık 600 metre açıkta buldu.

Bayram tatiline geldiği Bartın'da hayatını kaybetti
Bartın'ın İnkumu sahilinde ise arkadaşlarıyla denize giren Serkan Örs (27), bir süre sonra akıntıya kapıldı.

Bartın Belediyesi cankurtaran ekiplerince denizden çıkartılan Örs, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Bartın Devlet Hastanesine kaldırıldı. Örs, burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Örs'ün, arkadaşlarıyla Ankara'dan tatil için geldiği öğrenildi.