ANKARA

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, iddianame 250. sayfadan itibaren okunmaya devam edilecek. Mahkemenin, hafta boyunca duruşmalara devam etmesi bekleniyor.

Bu arada, mahkemedeki diğer dosyalar için öteki üyeler Önder İrfan Yorgancılar, Kadriye Çatal ve Hasan Çavaç'ın görev yapacağı bildirildi.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Tayyar Köksal'ın "28 Şubat" davasına çıktığı günlerde Üye Hakim Önder İrfan Yorgancılar bu heyete başkanlık edecek.

10 sanık tahliye edildi


Geçen hafta arka arkaya yapılan 5 celsede, mahkeme, Teoman Koman ile Hakkı Kılıç, İzzettin İyigün, Çetin Saner, Kemal Gürüz, Hikmet Köksal, Ahmet Çörekçi, Kamuran Orhon, Abdullah Kılıçarslan ve İlhan Kılınç'ı yurt dışına çıkış yasağı uygulayarak tahliye etti.

Tutuklu 26 sanığın bu hallerinin devamına karar veren mahkeme, Genelkurmay Başkanlığından "İrtica Konusunda Alınacak Tedbirler" konulu toplantıya katılan ve burada ismi "J Başkanları" olarak gösterilen kişilerin açık kimliklerinin bildirilmesini isteyen mahkeme, sanıklardan Kamuran Orhon'un, 8 Nisan 1997'de yurt dışına çıkıp çıkmadığını Genelkurmay Başkanlığı'na soracak.

27 sanığın tutukluluk hali sürüyor

 28 Şubat dönemine ilişkin dosyada bulunan sanık Tevfik Özkılıç ile ilgili ses kaydının çıkarılmasına karar veren mahkeme, 27 sanığın tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı.

Bazı sanıkların duruşmalardan vareste tutulmaları ve adli kontrollerinin kaldırılması taleplerini reddeden mahkeme, duruşmayı 9 Eylül Pazartesi saat 10.00'a erteledi.