HABER: HATİCE DURDU

Türk milleti için böylesi önemli bir kutlamanın iptal edilmesi sadece çocukların üzülmesi yanı sıra,  sokaktaki vatandaşın, sanatçıların tepkinse yol açtı Yaptığım araştırmalar da gördüğüm izlenimlerde 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramının iptal edilmesini duydukların da verilen tepkilerinde direk  çocukların ağlaması göz önünde gitmiyor. Velilerimizin üzgün oluşunu gözden kaçmıyor.

23 Nisan İptal edilecek, Paylaşımda bulunan;

TBMM Başkanlığı, her gün şehit haberlerinin geldiği bir ortamda kutlamalar yapmanın doğru olmadığı görüşünü dile getirdi. TBMM Başkanlığı, Doğu ve Güneydoğu’da TSK’nın yürüttüğü operasyonlar ve gelen şehit haberleri nedeniyle 96. kuruluş yıl dönümü programında resepsiyon bölümünü iptal etti. TBMM yetkilileri her gün şehit haberlerinin geldiği bir ortamda kutlamalar yapmanın doğru olmadığı görüşünü dile getirdi. 96. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında TBMM Başkanı İsmail Kahraman ilk olarak 09.00’da TBMM Atatürk Anıtı’na çelenk koyacak. Kahraman başkanlığındaki devlet erkanı, Anıtkabir’i ziyaret ederek, saygı duruşunda bulunacak. Yine de 23 Nisan İptali   konunun yeniden değerlendirileceği ve kesin kararın bu hafta verileceği ifade ediliyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Nedir biraz değinelim;

23 Nisan,Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal  Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilmiştir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin resmî tatil günlerinden ve ulusal bayramlarından biridir. Atatürk'ün gözetiminde düzenlenen 23 Nisan Çocuk Bayramı'nın birleşmesiyle oluştu. 1980 darbesi döneminde Milli Güvenlik Konseyi, bu bayrama resmî olarak "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" adını verdi.

Çocuk Bayramı savaş sırasında yetim ve öksüz kalan yoksul çocukların bir bahar şenliği ortamında sevindirmek amacını taşımaktaydı. Türkiye Radyo Televizyon Kurumu, UNESCO'nun 1979'u Çocuk Yılı olarak duyurmasının ardından, TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ni başlatarak, bayramı uluslararası düzeye taşımıştır. Günümüzde bayrama birçok ülkeden çocuklar katılmakta, çeşitli gösteriler hazırlanmakta, okullarda törenler ve çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Ayrıca 1933'te Atatürk'le başlayan çocukları makama kabul etme geleneği günümüzde çocukların kısa süreliğine devlet kurumlarının başındaki memurların yerine geçmesi şeklinde devam etmektedir.

Okular da yaptığım araştırmalar da; Son sözü Müdürlerimiz ve Öğretmenlerimizden duydum ve sonuç olarak, bazı okullar da kutlamaların yapılacağını ve çocuklarımızın boynunu bükük bırakmayacağını dile getiriyorlar… Gerek müdür gerekse öğretmenlerimiz olsun dile getirdiği sözlerde çocuklar masum birer melek ruhludurlar,  Onların mutluluğunu ellerinden alamam bu Bayram büyüklerin değil, küçük yavrularımızın Bayramı, Bugün 23 Nisan, Neşe doluyor insan diyerek sözlerine son verdi. Tabiki de bu erdem sahibi müdür ve öğretmenlerimizin sözünün üstüne söz söylemek yakışmaz. Doğru ve yerinde bir davranış olduğunu da söylemeden geçemem. Çocuklarımızı ağlatmayalım, Mevlamın gönlüne güç vermiyelim…