Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaşayan 12 Eylül 1980 darbesi mağdurlarından 60 yaşındaki Hasan Kıvrak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

12 Eylül 1980'de gerçekleştirilen darbe sırasında Konya'da öğrenci olan ve bir derneğin başkanlığını yapan Kıvrak, darbeciler tarafından gözaltına alındı. Darbe döneminde 3,5 ay işkence gördüğünü belirten Kıvrak, 5 yıl da cezaevinde kaldı.

Kıvrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1980 yılında yapılan darbenin Türkiye'yi çok geriye götürdüğünü, ihtilalin hiçbir zaman iyisinin olmadığını ifade etti. Kıvrak, "Ülkeye son yapılanlardan sonra hala Fetullah Gülen'i savunan, ona hizmet eden varsa bunlar vatan hainidir. Herkes bunlara karşı net tavır almalıdır. Benim hiçbir dostum bu saatten sonra FETÖ'cü olamaz. Eğer bir kişi FETÖ'cü ise bu ülkenin, bu milletin ve benim düşmanımdır." dedi.

Kıvrak, 15 Temmuz'da Türkiye'nin çok büyük bir badire atlattığını, bu girişimin sonucunda tüm Türkiye'nin birlik olduğunu ve darbeye karşı durduğunu dile getirdi.

"Her birimiz bu milletin koruyucusuyuz"

Türkiye'nin koruyucusunun sadece asker ve polis olmadığını kaydeden Kıvrak, şunları söyledi:

"İlk defa halkın üzerine ateş açıldı. İlk defa Türk ordusunun askerleri birbirine ateş açtı. Meclis ve kamu binaları bombalandı. Bu darbe girişiminde amaç, mevcut iktidarı yok etmek ve Tayyip Erdoğan düşmanlığıdır. Türk milleti fert fert bu vatanın koruyucusudur. Her birimiz bu milletin koruyucusuyuz. Her Türk asker doğar."