ANKARA - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve beraberindeki heyet, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı programı kapsamında Anıtkabir'i ziyaret etti.

Bakan Kılıç ve beraberindeki heyet, Türk bayrakları taşıyan gençlerle Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Mozoleye çelenk koyan Kılıç, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Kılıç, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı: 

"Aziz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızın 97. yıl dönümünde huzurlarınızdayız. Samsun'dan yaktığınız kurtuluş meşalesiyle başlayan bağımsızlık mücadelesi, cennet vatanımızın dört bir yanına ulaşmış ve toprağımızın işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya ispatlamıştır.

İstiklal aşkımızı sınamaya çalışanlara, dün şanlı ecdadımızın verdiği cevabı bugün ve gelecekte nitelikli, girişimci, öz güveni yüksek ve medeniyetinin değerlerini savunmak adına cesur olan gençliğimiz, vermeye hazırdır. Gençliğimizin, birlik ve beraberlik içinde Cumhuriyet değerlerimizi muhafaza ederek 2023, 2053 ve 2071'e taşıyacaklarından emin olunuz.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle zatıaliniz, silah arkadaşlarınız ve bu topraklardaki ebedi varlığımızı tescilleyen şehit ve gazilerimizi, rahmet ve minnetle yad ediyorum. Ruhunuz şad olsun."

Samsun
Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla, Atatürk Anıtı'na çelenk sunularak, Kurtuluş Yolu'nda tören düzenlendi.

Anıt Park'ta düzenlenen törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Kurtuluş Yolu'nda devam eden programda, ilk olarak "Uluslararası 19 Mayıs Yarı Maratonu" başladı.

Samsunlu otomobil tamircisi Enver Yıldırım'ın Atatürk'ün Cumhurbaşkanlığı yaptığı dönemde makam aracı olarak kullandığı 1934 model Lincoln marka otomobilin benzerinden yaptığı 2 otomobil de alanda sergilendi.

İstanbul
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı İstanbul Taksim Meydanı'nda kutlandı. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Taksim Meydanı'nda kutlama programı düzenledi. İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı. 

Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Eren ve diğer idarecilerin katıldığı kutlama programı, Ayşe Ege Kız Meslek Lisesi'nin halk oyunları gösterisiyle son buldu.