ADANA

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 17. Akdeniz Oyunları'nın bir bölümünün yapılacağı Yüreğir'deki spor salonunda yaptığı inceleme sırasında, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programlarında değişiklik yapıldığını bildirdi.

Kutlamaların 40 ilde coşkulu şekilde yapılmasına yönelik halk konserleri planlandığını belirten Kılıç, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı en coşkulu biçimde kutlamaya yönelik hazırlıkların bitirildiğini ifade etti.

Reyhanlı'daki bombalı saldırıları anımsatan Kılıç, "Reyhanlı'da yaşanan acı hadise, içinden geçilen sürecin hassasiyetleri ve yine İstanbul'da hafta sonunda oynanan futbol müsabakası sonrasında hayatını kaybeden genç kardeşimizin hatırasını canlı tutma adına toplumsal hassasiyetlerin gereği olarak illerdeki halk konserlerini bugün itibariyle iptal ettik" diye konuştu.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın bütün illerde yine ruhuna, özüne ve misyonuna yakışır şekilde kutlanacağını dile getiren Bakan Kılıç, şunları söyledi:

"Kutlamalardaki halk konserleri icra edilmeyecek. Bu konuda toplumun bize anlayış göstereceğini ve anlayışla karşılayacağını düşünüyoruz. Nihayetinde bayram kutlamaları sabah başlayıp akşama kadar devam edecek. Ancak işin konser boyutu iptal edildi. Temennimiz Türkiye'de yeni acı hadiselerin yaşanmamasıdır."