AK Parti Manisa İl Başkanlığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine ilişkin "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" fotoğraf sergisi açıldı.

Darbe girişiminde bulunulan 15 Temmuz gecesi çekilen Türkiye genelinde 40, Manisa'dan ise 13 fotoğrafın yer aldığı sergiyi Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer açtı.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki serginin açılışında konuşan Vali Güvençer, Türkiye'nin uzun soluklu bir yürüyüş içinde bulunduğunu, 15 Temmuz'da haince bir teşebbüs yaşandığını, Türkiye'nin bu yürüyüşüne engel olunamadığını belirtti.

''Bu faaliyet klasik bir siyasi faaliyet değil''

Hafızaların diri tutulması için bu tür sergilere ihtiyaç olduğunu vurgulayan Vali Güvençer, "AK Parti hem TBMM'de çoğunluğu oluşturan parti olarak, hem de iktidar partisi olarak il teşkilatları marifetiyle bütün Türkiye'de şehir meydanlarında milli iradenin zaferini hatırlatan bu fotoğraf sergisinin açılmasını organize etmiştir. Ben bu faaliyeti klasik bir siyasi parti faaliyeti, bir siyasi faaliyet olarak değerlendirmediğim için milletim adına buradayım. Devletim adına buradayım." dedi.

AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan da 15 Temmuz'da yaşananları hatırlattı.

Vali Güvençer, İl Başkanı Gürcan ile protokol üyeleri, açılışını gerçekleştirdikleri sergiyi gezdi.

Serginin bir hafta açık kalacağı belirtildi.