ANKARA 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, hizmete girdiğinde İstanbul’un trafik sorununu önemli ölçüde azaltacak olan ve 29 Ekim’de açılması planlanan Marmaray’da son incelemelerini yaptı.

Açılışına 1 aydan kısa bir süre kalan Marmaray’da son hazırlıklar yapılıyor. Yapılan hazırlıkları yerinde inceleyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ilk olarak Kazlıçeşme'den giriş yaptı. 

Marmaray setlerini kullanan Bakan Yıldırım, tüm istasyonlarda tek tek durarak incelemelerde bulundu. Ayrılıkçeşme'de dönüş yoluna geçen Yıldırım, yine tüm istasyonlarda tek tek durarak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Yıldırım'a incelemelerde Müsteşar Habib Soluk'un yanı sıra Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Metin Tahan ve TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman da eşlik etti.

AA muhabirine incelemeleri hakkında bilgi veren Bakan Yıldırım, Marmaray'da sona gelindiğini belirterek, çalışmaların planlandığı gibi tüm hızıyla devam ettiğini ifade etti. İstasyonların sanat yapılarının da büyük ölçüde tamamlandığı anlatan Yıldırım, Sirkeci istasyonunun güney girişinde yer alan yürüyen merdivenlerin de 61 metre uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun yürüyen merdiveni olma özelliğini taşıdığını bildirdi. Yıldırım, "Her şey yolunda, inşallah 29 Ekim'de Türkiye 1,5 asırlık rüyası Marmaray'a kavuşacak" dedi.