ANKARA  - Ankara’nın Çubuk ilçesini ziyaret eden AK Parti Ankara 2. Bölge 4. sıra milletvekili adayı Vedat Bilgin, Türkiye'nin büyük bir yürüyüş içerisinde olduğunu belirterek, "100 yıl sonra Türkler ayağa kalkıyor" dedi.

İlçede bir iş yerinin açılışına katılan ve esnaf ziyaretlerinde bulunan Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’de her seçim öncesinde bir takım dedikodular, bir takım problemlerle kriz beklentileri oluşturulmak istendiğini, bu seçimde de aynı şeylerin tekrarlandığını söyledi.

Türklerin 100 yıl sonra ilk defa ayağa kalktığını dile getiren Bilgin, ülkenin ilerlemesinin bu seçimde verilecek desteğe bağlı olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanı seçimlerinde de bu kampanyayı yürütenler olmuştu. Allah’ın izniyle ve milletimizin sağduyusuyla iradesini ortaya koymasıyla Türkiye’nin yürüyüşüne destek verildi. Bin yıldır yaşadığımız bu coğrafyada büyük bir Türkiye olma konusunda kararlı bir şekilde ilerliyoruz. Bunun için Türkiye’nin demokrasinin işlemesi, Türkiye‘nin kalkınması ve Türkiye’nin bölgesel bir güç olması bu seçimde ortaya çıkacak desteğe bağlıdır. Dost düşman şunu diyecektir ki, ‘Ak Parti Türkiye’de sarsılmaz bir güç, dolayısıyla Türkiye’ye bir operasyon yapmaya boş yere uğraşmayalım. Millet bunların arkasında’ diyecekler."

Türkiye güçlü olursa dünyadaki Müslümanların rahat nefes alacağını kaydeden Bilgin, "Türkiye güçlü olursa Filistin’de ezilen Müslüman, Yahudi neslinden bunalmış Müslümanlar rahat nefes alır. Türkiye güçlü olursa Doğu Türkistan’daki Çin zulmü durur. Türkiye güçlü olursa Arnavutluk’ta, Bosna’da bütün dünyada ezilen kim varsa, hangi Müslüman’ın gözü yaşlıysa o Müslüman’ın gözünün yaşını silebilir. Bu seçim Türkiye’nin geleceğine yürüdüğü bir seçimdir. Nasıl 1950 rahmetli Adnan Menderes’in demokrasiye yürüyüş seçimiydi, bu da büyük Türkiye’ye yürüyüş seçimidir" diye konuştu.

Bilgin, muhalefet partilerinin, iktidar olamayacaklarını bildikleri için boş vaatlerde bulunduklarını sözlerine ekledi.