ŞIRNAK

Şırnak'ta terör örgütüne yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" sürüyor.

Müşterek operasyonda İsmetpaşa, Gazipaşa ve Bahçelievler mahallelerinde çembere alınan teröristler ile çatışmalar sürerken, terör örgütü PKK mensuplarınca tuzaklanan el yapımı patlayıcılar da uzman ekipler tarafından tespit edilerek tek tek imha ediliyor.

405 terörist etkisiz hale getirildi
Bugüne kadar 405 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda terör örgütü mensuplarınca cadde, sokak, kamu binası, cami ve okulların yanı sıra evlere yerleştirilen el yapımı patlayıcılar uzman ekipler tarafından bertaraf ediliyor.

İsmetpaşa Mahallesi'nde bir sokakta ilerleyen operasyon timleri, sokağın üç ayrı noktasına tek ateşleme kablosuyla bağlanan toplam 1 ton ağırlığındaki patlayıcıyı fark etti. Bunun üzerine bölgeyi boşaltan ve çevre güvenliğini alarak zırhlı araçlarla patlayıcılara yaklaşan bomba imha uzmanları, uzun süre patlayıcılarla ilgili inceleme yaptı.

Her birinin arasında dörder metre mesafe bulunan 3 el yapımı patlayıcı daha sonra kontrollü şekilde infilak ettirildi. Patlamanın şiddeti ile sokakta derin çukur, evlerde de hasar oluştu. Muhtemel bir facia güvenlik güçlerinin dikkati sayesinde önlenmiş oldu.

Kentte devam eden operasyonlarda bugüne kadar her biri 10 ile 500 kilogram ağırlığında değişen yaklaşık 34 ton ağırlığında toplam bin 83 el yapımı patlayıcı imha edildi.