Kitap Dünyası  

ALİŞ’İN GÖZLÜĞÜ VE ALİŞ’İN ÖFKESİ 

ŞEYMA AYIK’IN KALEMİNDEN “ALİŞ’İN GÖZLÜĞÜ” ve “ALİŞ’İN ÖFKESİ” ALTIN KİTAPLAR LOGOSUYLA RAFLARDAKİ YERİNİ ALDI

Masalcı Anne olarak tanıdığımız Şeyma Ayık, yepyeni kitaplarıyla karşımızda! 

Aliş’in Gözlüğü: Engeller, farklılıklar ve önyargılar üzerine kurulu sıcacık bir öykü! Aliş gözlük kullanmaya başladığından beri pek de mutlu değildir. Gözlüğü kendine yakıştıramaz, hele de arkadaşları arasında gözlük takan tek çocuk olduğu için kendini yapayalnız hisseder. Artık gözlük takmamaya, arkadaşları gibi özgürce dolaşıp oynamaya karar verir. Ama hayat her zaman planladığımız gibi gitmez. Aliş bunu, içine düştüğü heyecan dolu serüvende iliklerine kadar hisseder.

Sayfa Sayısı: 32

Tür: Çocuk – Roman (+7 Yaş)

Aliş’in Öfkesi: Öfke kontrolü, arkadaşlık ve paylaşmak üzerine sevgi dolu bir hikaye… Aliş son zamanlarda, engel olamadığı öfke nöbetleriyle boğuşmaktadır. Çevresindeki herkesi

kırar, yalnızlaştıkça da içine kapanır. Bir arkadaşının doğum günü partisinde öfke

kontrolünü kaybeden Aliş, herkesi üzdüğü için bir anda kendiyle baş başa kalır. O artık

anlaşması zor, yalnız ve öfkeli bir çocuk olmuştur. İşte o anda kararını verir. Öfkesiyle

yüzleşecek ve kendiyle barışacaktır...

Sayfa Sayısı: 24

Tür: Çocuk – Roman (+7 Yaş)

Yazar ŞEYMA AYIK Hakkında

Hiç büyümedim. O kadar çocuktum ki; çocuk oyunlarında oynadım, çocuk şarkıları söyledim. Çocuklarla kayıtlar yaptım reklamlarda, filmlerde. Masallar anlattım onlara. Önüm, arkam, sağım, solum çocuk olsun her daim. İlahi gücünüzle benim içimdeki çocukla el ele yürümemi sağlıyorsunuz. Masallarda, kitaplarda, hayallerde hep birlikte olalım çocuklar. Şükranla...

Gümüş Karıncalar ve Okyanus Macerası 

“KAŞİFİN MACERALARI”NA ORTAK OLMAYA HAZIR MISINIZ?

Eğitimci, Elçin Kuzucu’nun kaleminden yepyeni iki eser: “Gümüş Karıncalar” ve “Okyanus Macerası” Okurlarını Bekliyor!

Gümüş Karıncalar: Ayaz bilimsel araştırmalar yapan bir anne ve babanın çocuğudur. Evde sürekli araştırmaların yoğunluğuna şahit olur. Ancak bu yaz tatili onun için farklı olacaktır. Ayaz ilk kez araştırma merkezine ailesiyle birlikte gider. Sahra Çölü’nün en hızlı koşucuları olan gümüş karıncalar, araştırma merkezinin en popüler canlılarıdır. Gümüş karıncaların sahip olduğu şaşırtıcı özellikler, Mars’ta yaşam hayallerinin bir parçası olacaktır. Hem de en önemli parçası! Tunus’taki Gümüş Karıncalar Araştırma Merkezinde başlayan serüven, uzay merkezinde nanoteknoloji çalışmalarına kadar uzanıyor!

Sayfa Sayısı: 96

Tür: Çocuk – Roman (+9 Yaş)

Okyanus Macerası: Dünya çok ciddi bir sızıntı sorunuyla karşı karşıyadır. Antalya’da kurulan araştırma merkezinde, dünyanın dört bir yanından gelen bilim insanları, Akdeniz’deki tehlikeye çözüm arar. Ayaz ve arkadaşı Rubina da bu çalışmalara katılır. Bulduğu her plastik ürünü yiyerek büyüyen solucanlar ve okyanustaki sızıntıyı yutan okyanus spiralleriyle ilerleyen macerada, Ayaz ve Rubina’yı acaba nasıl bir sürpriz beklemektedir?

Sayfa Sayısı: 80

Tür: Çocuk – Roman (+9 Yaş)

YAZAR ELÇİN KUZUCU HAKKINDA

1980 yılında Ankara’da doğdu. Selçuk Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümünden 2002 yılında mezun oldu. Yüksek Lisans öğrenimini Selçuk Üniversitesi Eğitimde Psikolojik

Hizmetler Anabilim Dalında gerçekleştirdi (2006). Çocuklarda resim analizi alanında eğitimlere katılarak uzmanlık alanlarını genişletti. Ergenlik, yaratıcı düşünme, problem çözme

becerileri, akademik motivasyon, bilimsel araştırma teknikleri, iletişim becerileri, çocuk resimleri analizi üzerine ulusal ve uluslararası çalışmalar yapmaktadır. Elçin Kuzucu yazarlığın yanında çevirmenlik de yapmaktadır. Yazarın şimdiye kadar yayımlanmış bir kitabı ve çevirisi bulunmaktadır.

Shagali’nin Düşleri 

MARC CHAGALL’IN RENGARENK DÜNYASI ÇOCUKLAR İÇİN ÖYKÜLEŞTİRİLDİ! 

Resim konusundaki tecrübesiyle usta yazar Asuman Portakal, Altın Kitaplar logosuyla çıkan “Shagali’nin Düşleri” kitabında çocukların hayal gücüne yapyeni bir perspektif katıyor! 

Yaratıcılığı geliştirmenin en etkili yöntemlerinden resim, çocuklarımızın su ve hava gibi ihtiyaç duyduğu bir sanat dalı… Yazın ve resim konusundaki üretkenliğiyle bilinen Asuman Portakal, mutluluğun, umudun ve sevginin ressamı Marc Chagall’ın eserlerini öyküleriyle kurguluyor.

Pablo Picasso’nun, “Chagall bu imgeleri nereden buluyor bilmiyorum, kafasında bir melek olsa gerek,” yorumunda bulunduğu ressamın eserlerinin usta yazarın kalemiyle harmanlanan bu eser her çocuğun kütüphanesinde bulunmayı hak ediyor!

Sayfa Sayısı: 80

Tür: Çocuk – Roman (+7 Yaş)

  

Yazar Asuman Portakal Hakkında

1978 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisinden (MSÜ) mezun oldu. 1980-2004 yılları arasında resim öğretmenliği yaptı. Çeşitli karma sergilere katıldı, iki kişisel sergi açtı. Türkiye’den başka, Yunanistan, İsveç, İrlanda, Japonya ve İsviçre’de özel koleksiyonlarda yapıtları bulunmaktadır. İlk kitabı Çok Komiksin Margarita ile 2009 Ayfer Öneysan Çocuk Yazını Birincilik Ödülü’nü aldı. 2009 yılında Hızın ve Devrimin Sanatı Fütürizm isimli kitabın yazarları arasında yer aldı. Geveze Çizgiler kitabı ile Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfı 2009 yılı Öykü Seçici Kurul Özel Ödülü’nü aldı. Yetişkinler için yazdığı öykü ve denemeleri çeşitli edebiyat dergilerinde yayımlandı. Çocukları, doğayı, renkleri ve renklerle oynamayı, okumayı, yazmayı çok seviyor. Bir de gülmeyi...

www.asumanportakal.com

Müzik Dünyası 

Ceylan’dan Cennetim Ol 

MODERN CEYLAN  CENNETİM OL ŞARKISI VE İMAJI İLE OLAY YARATTI.

CEYLAN TARİHİ SİNOP CEZAEVİNDE  BİR İLKE İMZA  ATARAK KLİP ÇEKTİ

OLAY ŞARKIYA, OLAY FOTOĞRAF, OLAY KLİP

 Kendi dalında  bir ekol olan büyük yorumcu  Ceylan   kendi müzik şirketi olan Ceylan Müzik etiketiyle piyasaya çıkardığı  yeni sıngle çalışması “Cennetim Ol”  tüm dijital platformlarda  yerini aldı.Ünlü sanatçı Ceylan söz  ve müziği Ebru Elver’e  ait olan  Caner Tepecik tarafından yapılan   pop  aranjesi ile dikkat çeken “Cennetim Ol”  şarkısı için   kısa saçlı yeni imajı ile  Selim Akar’ın objektifine poz verdi. Cennetim Ol şarkısının tanıtım fotoğraflarındaki yeni tarzı ile büyük beğeni toplayan   Ceylan’ın fotoğraflarını gören hayranları Modern Ceylan yorumları yaptı. Türkiye’nin en kuzey noktasında  bulunan İnceburun’da  bulunan ,Anadolu’nun Alcatraz’ı olarak geçen  tarihi Sinop cezaevinde ünlü ikili yönetmenler İdil Dizdar & Said Dalveren tarafından çekilen klip 11 kişilik ekiple, 6 saat gibi bir  sürede çekildi. Tarihi Sinop cezaevinde çekilen ilk klip olan Cennetim Ol şarkısı duygusal sözleri  ve  farklı alt yapısı ile yılın slow  şarkısı olarak işaret ediliyor.

TUĞBA ÖZERK’İN “HERGELE”Sİ 

Türk Pop Müziğinin sevilen bestecisi ve güçlü yorumcusu Tuğba Özerk,  satış rekorları kıran şarkılarına bir yenisi daha ekledi.  Avrupa Müzik markasıyla yayınlanan “HERGELE”nin sözü ve müziği Murat Güneş, düzenlemesi ise Ufuk Kevser, imzalı çalışmanın video klip yönetmenliğini Mustafa Özen, fotoğrafları Güney Akçay, stil danışmanılığını ise Denizcan Kutlu, üstlendi. Yeni şarkısıyla müzik listelerine hızlı bir giriş yapan Özerk’in, yeni single’ı kadar görüntüsü ve tarzı ile de adından sıkça bahsettireceğine benziyor. Özerk; Hayatımda bir “Hergele" eksikti o da tamamlandı, dedi.