Hafıza, zihnin önemli bir niteliğidir ve yaşam için vazgeçilmezdir. Hafıza olmasaydı yaşam da devam edemezdi. Genelde hatırlamak ve unutmak kavramları bilinir ama bu iki kavram sadece hafızanın bileşenleridir. Güçlü bir hafıza ile  hatırlama ve unutma kavramları belirgin hale gelir.
 
Ne kadar odaklıysanız o kadar da hafızanız güçlüdür. Başarılı bir hafızanın ön koşulu konsantrasyondur. Farkındalık sayesinde zeka beslenir ve beyin ile de hafıza güçlenir. Böylece hayatınızda daha mutlu, huzurlu, coşkulu ve başarılı olursunuz.
 
Dünya Değişim Akademisi’nde Değişim Uzmanları aracılığıyla sunulan  ‘’Hafızayı Güçlendirme'' Değişim Programı ile hafızanın gerçekte ne olduğunu bilecek ve hafızanın fonksiyonlarını algılayacaksınız. Hafızanın nasıl çalıştığı ile ilgili derin bir farkındalık geliştireceksiniz.
 
 
‘’Hafızayı Güçlendirme’’ Değişim Programı'nın  işleyişinden biraz bahsedelim. Bu program 8 çalışmadan oluşuyor. Her çalışma kırkbeş dakika  sürüyor.  Her çalışmada ‘hafıza’ farkındalığını geliştirmek için derin,  kapsamlı teorik bilgilendirmeler ve pratik uygulamalar yapılıyor.  Pratik uygulamalar ise nefes, vücut çalıştırma teknikleri ve gerginliği atma tekniklerini kapsıyor. Her çalışmanın uygulanışı dinamik olup, teknikler ardı sıra gelen duruşlardan oluşuyor.   
 
Değişim Teknikleri Değişim Uzmanları rehberliğinde bilimsel, sistematik ve yöntemli şekilde  uygulanıyor. Beden hareketleri nefeslerle birlikte dinamik uygulandığında duygu ve  düşünceler yatışıyor. Geçmiş ve gelecekle ilgilenmiyorsunuz. Bu da anda ve şimdi kalmayı kolaylaştırıyor. Bedendeki uyuşukluk gidiyor. Böylece canlanıyorsunuz ve enerjiniz yükseliyor.
 
Unutmayın ki, unutkan insan yoktur. Hafızanın nasıl çalıştığını bilmeyen insan vardır. Değişim Teknikleri sayesinde güçlü bir hafızaya sahip olacaksınız. Böylece unutkanlık azalacak ve hatırlamalarınız artacak. Güçlü ve sağlıklı bir hafıza için sağlıklı ve negatif düşüncelerden arınmış bir zihin gereklidir. Bunun yanında sağlıklı ve dengeli beslenme de hafızayı güçlendirir.
 
Hafıza gücünüzün farkına vardıkça, hafızanızın ne kadar güçlü, ne kadar zayıf olduğunun da bilincinde olacaksınız.
 
Mutlu değişimler…
 
Neval Kütük
Değişim Uzmanı
Dünya Değişim Akademisi