Kişinin kendisine yakın olması için gözlemci kalması ve tepkisellikten uzak olması gerekir. O zaman kişi ile öz varlık arasındaki duvar ortadan kalkar. 

Gerçek aranmaya başlandığı zaman hakikat güneşi doğar ve o zaman özgürlük gerçekleşir. Gerçeği görmek için gerçeğe yaklaşılmalıdır. Gerçeğe olan saf yaklaşım, sessizlik, mutluluk, huzur ve saadet getirecektir. 

Gözlemci halde olmak demek, anda kalmak demektir. Siz, geçmişin ve geleceğin izlerinden arınınca, şimdiyi deneyimleyince gerçekle yüzleşeceksiniz. Merak dolu gözlerle hayata bakacaksınız.

Dünya Değişim Akademi’sinde bilimsel tekniklerle uygulanan “Gözlemci Olma Değişim Programı”sayesinde sevgi, coşku, mutluluk dolu olacaksınız. Siz mutlu olunca herkesle de bu mutluluğu paylaşacaksınız.

“Gözlemci Olma Sanatı Değişim Programı”nın  işleyişinden biraz bahsedelim. Bu program 8 çalışmadan oluşuyor. Her çalışma kırkbeş dakika  sürüyor.  Her çalışmada “gözlemci olma”ile ilgili derin,  kapsamlı teorik bilgilendirmeler ve pratik uygulamalar yapılıyor.  Pratik uygulamalar ise nefes, vücut çalıştırma teknikleri ve gevşeme tekniklerini kapsıyor. Her çalışmanın uygulanışı dinamik olup, teknikler ardı sıra gelen duruşlardan oluşuyor.   

Değişim Teknikleri Değişim Uzmanları rehberliğinde bilimsel, sistematik ve yöntemli şekilde  uygulanıyor. Beden hareketleri nefeslerle birlikte dinamik uygulandığında duygu ve  düşünceler yatışıyor. Geçmiş ve gelecekle ilgilenmiyorsunuz. Bu da anda ve şimdi kalmayı kolaylaştırıyor. Bedendeki uyuşukluk gidiyor. Böylece canlanıyorsunuz ve enerjiniz yükseliyor.

Eskiyi bırakıp, yeniye adım attığınızda değişim gerçekleşecek. Geçmişin küflü bilgileri sizi rahatsız etmeyecek ve o zaman gerçeğin hoş kokusu her yere yayılacak.

Gözlemci olduğunuzda kendinizi keşfedecek ve kendinizi bulacaksınız. Farkındalığınız yükselecek, eylemleriniz daha bilinçli olarak gerçekleştireceksiniz.