Önce Vatan Gazetesinin Değerli Okuyucuları Merhabalar;

28.12.2019 Cumartesi gününde yani 2019 yılının son yazısını yazıyorum Güle Güle 2019, önümüzdeki hafta 04 Ocak 2020’de tekrardan görüşmek üzere. Herkese şimdiden mutlu yıllar diliyorum. 2020 herkese en başta sağlık, sıhhat, başarı, mutluluk ve para getirsin))))

GÖZ VAKFI’NDAN YENİ YIL KUTLAMA YEMEĞİ…

Göz Nurunu Koruma Vakfı bünyesinde Bayrampaşa Göz Hastanesi yönetim, doktorlar ve çalışanları için yılbaşı kutlama yemeği düzenlendi. Vakıfın düzenlediği yeni yıl kutlama yemeği; Yeşilköy Lechateau Er Resyaurant da yönetim kurulu Başkanı Orhan Erdede ‘nin iyi dilek temennisi ile başladı. Eğlencenin yer aldığı kutlama etkinliği , başhekim Doç Dr. Barış Yeniad’ın“yeni gelen yılda daha büyük başarılara öncü olmak“ temennisi ile son buldu.

3. GÜZEL ORDU YARIŞMA ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU…

Güzel Ordu Kültür Sanat Derneğinin her yıl düzenlediği Kısa Film, Öykü, Fotoğraf ve Tiyatro Oyun Yazma yarışmalarında kazanan yarışmacılara ödülleri Şişli Nazım Hikmet Kültür Merkezinde yapılan bir törenle verildi. Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen yarışmaların teması ‘’KadınHakları’’ydı. Yarışmalara bu yıl ki katılım geçmiş yıllara oranla şaşırtıcı derecede çoktu. Yarışmalarda 13 Tiyatro oyunu, 18 Kısa film, 156 Öykü ve  282 Fotoğraf yarıştı. Geceye derneğin kurucu başkanı ve CHP İstanbul İl Başkanı olan Dr. Canan Kaftancıoğlu, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, geçmiş dönem milletvekilleri Oktay Ekşi, Süleyman Çelebi, Şişli Kent Konseyi Başkanı Av. Şükran Eroğlu, İDOP Başkanı Ahmet Şatıroğlu, ORDEF Başkanı Sabri Çelebi, Şişli Meslek Yüksek Okulu Mütevelli Heyet Başkanı HalilÇakır, Ordu Basın Kuruluşları Derneği Başkanı Sefai Uzunyurt, Güvenç Abdal Derneği başkanı Sakine Dağıdır Taşlıçukur, Ezeltere Derneği Başkanı Hayati Demirer, Şişli Ordulular Derneği Başkanı Ali Ayan, İşadamları Tamer Aktaş, Seyfettin Yıldırım, Şehittin Çelik, Prof. Dr. EksalKargı, Ayrıntı yayınlarından Erol Mut, Film-San Vakfı Genel Müdürü Kıvanç Terzioğlu, Devlet Opera ve Bale Sanatçısı Zafer Erdaş, Pianist Fügen Yiğitgil ve yarışmalarda ödülalan yarışmacılar, derneğimizin yönetim kurulu üyeleri, dernek üyeleri ve sanat severler katıldı. Gecemizin sunuculuğunu tiyatro sanatçılarımız Çiğdem  Sakarya ve Serkan Aydın yaptı. Ödül gecesinde Kısa film dalında; 1.liği ‘’ABLA’’ filmiyle Kenan Diler, 2.liği ‘’BIRAKTIĞIN YERDEN’’ filmiyle Volkan Güney Eker, 3.lüğü ‘’BİR ÜLKE VARDI’’ filmiyle Hebun Polat aldı. Öykü dalında; 

1.liği ‘’ÖYLE BİR ŞEY İŞTE’’ ÖYKÜSÜYLE Dilek Taş Arslan, 2.liği ‘’HAYAL ET’’ öyküsüyle Elif Derviş, 3.lüğü ‘’TÜTÜN KARASI GÜL GONCASI’’ öyküsüyle Tuğba Zengin aldı. Fotoğraf dalında; 1.liği ‘’KADINA ŞİDDET’’ fotoğrafıyla Osman Berker Gümüş, 2.liği ‘’YOL’’ fotoğrafı ile Elif Kürleyen, 3.lüğü ‘’SOĞAN HASADI’’ fotoğrafı ile Erdal Baykara aldı. Aydın Üstüntaş Geleneksel Anadolu Tiyatrosu Oyun Yazma dalında; 1.liği ‘’40 GECE’’ adlı eseriyle Cihan Çakan, Övgüye Değer Eser dalında ise ‘’TÜRLÜ AMA BAŞKA TÜRLÜ’’ adlı eseriyle Naci Taner Büyükarman aldı.

BU ETKİNLİK REKORA KOŞUYOR…

Magazin gazetecisi aynı zamanda blog yazarı olan  Nihal Yeşiltaç Oran’ın her yıl Aralık ayında yaptığı Hüzün Sarısı İle Hediyeleşme Etkinliği adeta rekora koşuyor. 2014 yılından beri gerçekleştirilen ve artık gelenekselleşen blogger etkinliği yine her sene olduğu gibi keyifli ve bol hediyeli geçti. Beğenilerek takip edilen 8 blog yazarı ve Gazeteci Funda Erkoç'un katılımıyla Apollo Cafe'de gerçekleşen etkinliğin ana sponsoru ise dalında başarılı çalışmaları olan bir eczane markası Mineaderm oldu. Etkinliği sahibi Nihal Yeşiltaç Oran yaptığı konuşmada "amacım bu organizasyonu gelenekselleştirmek ve konsept bir hal almasını sağlamaktı. Sanıyorum ki bu isteklerimde başarılı oldum. Bundan sonraki yıllarda da mümkün olduğunca konsepti aynı tutarak minik yeniliklerle hem blog yazarları hem markalar hem de takipçiler ile buluşmaya devam edeceğim, bana güvenen ve destek veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi. Profesyonel fotoğrafçı Ayla İşbakan'ın ölümsüzleştirdiği organizasyon, renkli anlara sahne oldu.

Saygılarımla…

Sağlıcakla Kalın ama Sevgisiz Kalmayın…