Beşiktaş, zorlu Ankara deplasmanına Ghezzal'ın 4. dakikada attığı golle önde başladı. Rakibi kim olursa olsun bu sezon oyun üstünlüğünü hiç yitirmeyen, güzel oyun mücadelesinden vazgeçmeyen bir Beşiktaş izliyoruz. 

Bir önceki maçta sakatlanan oyuncuları nedeniyle Sergen Yalçın'ın nasıl bir savunma hattı kuracağı merak konusuydu. Sağ çizgiyi hiç bozmayan Sergen hoca, tandeme Necip'i sol arkaya da Dorukhan'ı tercih ederek tüm oyuncularına olan güvenini bir kez daha ortaya koydu. Beşiktaş sezon başından bu yana kısıtlı bir kadroyla olağanüstü bir mücadele veriyor. Zaten başka seçeneği de yok. Sahada yer alan oyuncuların da sonradan girenlerin de oyuna katkısı büyük. 

Maç boyunca duran toplarda, ver kaçlarda, akan oyunda siyah beyazlılar rakip ceza sahasını hiç boş bırakmadı. Sürekli hücumu düşünen ve savaşan bir Beşiktaş izledik. Gençlerbirliği karşısında Beşiktaş oynadığı oyunla rakip ceza sahasında toplam 40 kez topla buluşmuş bu muazzam bir istatistik. Siyah beyazlılar eksik kaldıkça daha fazla savaşmaya devam ediyor.

Uzun süre 0-1 devam eden maçta, Ljajic girdiği pozisyonları değerlendirebilse, Aboubakar ve Larin son vuruşlarda biraz daha etkili olabilse daha erken fark olabilirdi. Her iki oyuncu da girdiği yüzde yüz pozisyonları değerlendiremedi. Bunda yoğun maç temposu nedeniyle yorgunluğun etkisi büyük. Gençlerbirliği oyuncusu Arda, Aboubakar'ı neredeyse hiç boş bırakmadı. Kaçan bir golcü lazımdı ve devreye Cenk Tosun girdi. 

Cenk Tosun ve NKoudou değişikliği tam zamanında geldi. Oyuncu fizik olarak henüz hazır değil ama süper ligi bilen bir golcü olarak Beşiktaş hücum hattı için önemli bir isim. Arzulu, koşan, mücadeleyi seven rakip ceza sahası içinde savunmadan kaçabilen bir oyunu var. Cenk, Beşiktaş'ın oyununa büyük fayda sağlar. 

Öte yandan Kaptan Necip ve savunmanın önünde yer alan Josef takımın etkili isimleri arasındaydı. Necip'in oynadığı her bölgede yüzde yüzünü vermesi, Josef'in ileri geri çıkışlarda dengeyi sağlaması ve maç içerisinde topla en fazla buluşan oyuncu olması, pas arası yapması Beşiktaş'ın oyununu yükselten etmenler. 

En önemlisi Beşiktaş'ın sağ çizgisi muazzam oynuyor. Rosier ve Ghezzal'ın oynadığı oyun taraflı tarafsız tüm futbolseverlere keyif veriyor. Takımını maçın ilk dakikalarında attığı golle öne geçiren Ghezzal Beşiktaş formasıyla ilk golünü atarak, sezonun jeneriklik gollerinden bir tanesine imza attı. Bu sezonu gösteren her videoda o gol yer alacaktır.