Galatasaray Fenerbahçe derbisiyle başlayan ve Sarı Kırmızılı takımın Atiker Konyaspor’la oynadığı maç sonrasında had safhaya çıkan Galatasaray – Fatih Terim – Türkiye Futbol Federasyonu üçgeninde tırmanan gerilim, artık anlaşılabilir gibi değil. Federasyonun verdiği cezalar ve kulüpten yapılan açıklama ve  de ortaya konan tepki olayın vahametini ortaya koyuyor. 

Filmi taaa en başa sarıp tüm gelişmeleri bir kez daha hatırlatmanın anlamı yok. Lakin, olayın fitilinin Fenerbahçe maçı sonrasında Fatih Terim’in neredeyse her maçta yaşanabilen çok basit bir hakem hatasını, sanki dünyanın sonuymuş gibi mikrofonlar önünde dile getirmesi. Koskoca Galatasaray kulübüyle Türkiye Futbol Federasyonu’nun arasındaki köprülerin atılması noktasına ulaştı. Bu arada devreye giren ve seçildiği günden beri çizdiği o centilmenlik portresinin hayli dışında açıklamalar yapan, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’in de işin içine girmesi durumu tümüyle kontrolden çıkardı.

Geçtiğimiz günlerde Riva’da gerçekleşen Ziraat Türkiye Kupası 5. Eleme Turu kura çekimine temsilci göndermeyerek, adeta federasyona savaş açan Galatasaray, problemi bambaşka bir noktaya taşımış oldu. Keçiörengücü’yle eşleşen Sarı Kırmızılı kulüpten, TFF'den gelen cezalar sonrasında böyle bir tavır aldığını açıklaması geldi. 

Bu arada, Galatasaray’la özellikle de Fatih Terim’le TFF arasındaki bu gerginliğin başlıca sebeplerinden birisi de, Terim’in Türkiye Futbol Direktörlüğü görevini sürdürürken, federasyonla yaptığı karşılıklı anlaşmayla ayrılıp Galatasaray’a gitmesiydi. Daha doğrusu, bu anlaşmada Fatih hocanın federasyondan olan alacaklarıyla ilgili olarak diretmesi ve başkan Yıldırım Demirören’in de bu duruma hayli tepkili olmasıydı. Tüm bunlara dayalı olarak, Terim’le federasyonu bir anlamda karşı karşıya getiren ilk olayda da bu durumun etkisi görüldü.

Şurası gerçek ki her zaman ve her şeyde olduğu gibi zaman içinde her türlü problem sona erecek ve ortam düzelip, işler yoluna girecektir. Ancak benim üzüntüm, bu durumun takım üzerinde yarattığı etkiyle, moral motivasyonu anlamında yaşanan düşüş ve bunun yansıması olarak alınan sonuçlardır. Bunun en canlı kanıtını da Lokomotiv Moskova maçında gördük. Galatasaray her anlamda kendisinden geride olan rakibine fazlaca direnç gösteremedi. Umarım bu durum daha fazla uzamaz ve daha ağır hasarlar yaşanmaz.

Hoşçakalın…