Herkes özgür olmak ister ama nasıl olacağını bilemez. Eğer özgürlüğünüzü kaybettiğinizi anlamışsanız bu, özgürlüğe kavuşmanızın başlangıcıdır. 

Gerçek özgürlük, sadece  beden olmadığınızı anlamaktır. Bu anlayışa dayanan eylemlerde bulunduğunuzda ruhi ölümsüz doğanızı hissedecek ve bedenin ölümüyle yaşamın da devam ettiğini bileceksiniz. 

Kendinizi bedenle özdeşleştirdiğinizde, bu bağımlılıktan ve köleleşmeden kurtulamıyorsunuz. Ama doğru bir anlayışla gerçeği göreceksiniz. Özgürlük de gerçeği görmekten başlar. Sıkıntı içinde olan insan özgürlük bekler, özgürlük arar. Gerçek özgürlüğün ne olduğunu bilmediği için de dışarda özgürlüğü arıyor. Özgürlük oysa ki, dışarda değil içeridedir. Bireyin iç dünyasındadır. Oradaki özgürlüğü dışarıya çıkarmak gerekir. 

Özgürlüğü bulmak için hayatında birşeyler değişmesi gerektiğine inanıyor. Özgürlüğü kendinde aramayınca  da hiç bir şey değişmiyor. Kişi özgür olmak için kendini değiştirmek istemez, dış koşulları değiştirmez ister. Beden  her zaman sınırlandırıcıdır, sizi sınırlar. Beden olarak hareket ettiğiniz sürece gerçek özgürlüğe ulaşamazsınız. Gerçek özgürlüğe ulaşmanın tek yolu , kendinizin ebedi ruhi varlık olduğunu idrak etmek ve buna göre hareket etmektir. Eylemler bu anlayışa göre icra edilmelidir. 

Eylemler bu bilince göre icra edilirse en karanlık yerde bile ışığı bulacaksınız. O zaman kimse sizi sınırlayamaz. Sınırlayıcı unsur maddi bedendir. Köleleşme bedenle ilgilidir. Genel yaşamda gerçek özgürlüğü kazanınca o zaman özgür olduğunuzu hissedeceksiniz. 

Dünya Değişim Akademisinde uygulanan Değişim Programlarının düzenli uygulanması sizi gerçek özgürlüğe kavuşturur. Kendinize yaklaşmanızı sağlar. Artık sizden akan enerji farklıdır. Bunu hissedersiniz. Siz değiştikçe temasa geçtiğiniz herkes değişmeye başlar. Değişim enerjisi sizden dalga dalga her tarafa yayılır. Herkes bunu algılar ve size doğru çekilir.

Özgürlük sayesinde ben merkezcilikten ve bencillikten uzaklaşırsınız. Insanlar herşeyin merkezi olmak istiyor. Sadece almak istiyor hiç bir şey vermek istemiyor. Ama gerçek özgürlüğü yaşayınca içinizde paylaşma isteği doğacak ve sadece vermek isteyeceksiniz. 

Sevginizi, içinizdeki bilgeliği herkesle paylaşmak isteyeceksiniz . Hafifleyeceksiniz. 

Bencillikten kurtulacaksınız. Gerçek mutluluk paylaşmak ile olur. Böylece kişisel özgürlüğe de kavuşacaksınız. Bencillikten arınınca bedene ait olan her şeyin geçici olduğunu anlayacaksınız.  

Özgürleşmek için koşulsuz sevgi gerekir. Işte Dünya Degisim Akademisinde uygulanan Değişim Programları içinizdeki koşulsuz sevgiyi ortaya çıkarır ve herkesle paylaşmanızı sağlar. 

YAŞASIN ÖZGÜRLÜK!