Yaşamın ebedi olması mutlak gerçekliktir fakat insanlar bu gerçeği unutup, yaşamın ölümle son bulacağına inanıyor. Böylece illüzyon dünyasına girip, gerçekten uzaklaşıyor. Gerçekle bağlantı kurmak için ilk yapılması gereken, öz varlıkla temasa geçmektir. Gerçeği keşfetmek için ebedi, ölümsüz, ruhi varlık olduğunuzu bilmeniz ve bu gerçekliğe göre hareket etmeniz gerekir.

Mutlak gerçeğe ulaşmak için yorumlar, yargılar bırakılmalı ve zihin boşalmalıdır. O zaman her şeyi yorum yapmadan dışardan gözlemleyebilirsiniz. Zihnin ötesine geçtiğinizde size zarar veren negatif düşünceler de ortadan kaybolur ve her şey daha net ve şeffaf görünür. Düşünceler ve sözler gerçeği tam olarak aktaramaz çünkü onlar sadece bir yorumdur.

Mutlak gerçek bilinen ve bilinmeyenin ötesindedir çünkü bilinemeyendir. O yüzden gerçeği bilmekten ziyade deneyimleyebilirsiniz. Mutlak gerçek üzerine kafa yorulmaz ve düşünce üretilmez aksi halde gerçekten uzaklaşılır. Mutlak gerçeği beklentisizce ararsanız, özünüzün gözü açılmaya başlar. O zaman birey özün gözüyle mutlak gerçeği görebilir. Mutlak gerçeği özün gözüyle görmek için duygular ve düşünceler aşılmalıdır. O yüzden mutlak gerçek düşünülemez sadece yaşanır ve deneyimlenir.

Dünya Değişim Akademisi’nde Değişim Uzmanları aracılığıyla uygulanan ‘’Gerçeği Keşfet Değişim Programı’’ sayesinde ‘düşünür’ olmaktan ziyade ‘görünür’ olacaksınız. Yani gerçeği düşünmeyeceksiniz, göreceksiniz. İçsel sessizliğe erişecek ve gerçek bütünlüğü yaşayacaksınız. O sessizliğin içinde öz varlığınızın mutlak gerçeğin bir parçası olduğunu deneyimleyeceksiniz.

Keşfet Değişim Programı”nın işleyişinden biraz bahsedelim. Bu program 8 çalışmadan oluşuyor. Her çalışma kırkbeş dakika sürüyor. Her çalışmada ‘’gerçek’’ hakkında yeni bir görüş açısı ortaya koyan derin, kapsamlı teorik bilgilendirmeler ve pratik uygulamalar yapılıyor. Pratik uygulamalar ise nefes, vücut çalıştırma teknikleri ve gerginliği atma tekniklerini kapsıyor. Her çalışmanın uygulanışı dinamik olup, teknikler ardı sıra gelen duruşlardan oluşuyor.

Değişim Teknikleri Değişim Uzmanları rehberliğinde bilimsel, sistematik ve yöntemli şekilde uygulanıyor. Beden hareketleri nefeslerle birlikte dinamik uygulandığında duygu ve düşünceler yatışıyor. Geçmiş ve gelecekle ilgilenmiyorsunuz. Bu da anda ve şimdi kalmayı kolaylaştırıyor. Bedendeki uyuşukluk gidiyor. Böylece canlanıyorsunuz ve enerjiniz yükseliyor.

Gerçek önce bilinir, sonra görülür, sonra da deneyimlenir. İşte Değişim Sanatı sayesinde gerçeğin her geçen gün daha da içinde olacak ve gerçeği keşfedeceksiniz. Kendinizle ilgili gerçeğin farkına varacaksınız. ‘’Gerçek’’ olanı her an hatırladığınızda gerçek mutluluğu da tadacaksınız. Zihinsel olmaktan çıkarak, varoluşsal olacaksınız. ‘’Gerçek insanı’’ olarak çevrenize de gerçeğin tohumlarını yayacaksınız.