KOPENHAG (AA) - Danimarka'nın Ulstrup kasabasında bir evde aynı aileden 6 kişinin ölü bulunmasına ilişkin soruşturmada, 45 yaşındaki babanın önce eşini ve 4 çocuğunu öldürdüğü, daha sonra intihar ettiği ortaya çıktı.

Doğu Jutland polisi tarafından yapılan açıklamada, 9 Ocak'ta yaşanan olayla ilgili soruşturma kapsamında olay yeri inceleme ekipleri ve adli tıp uzmanlarının söz konusu evde incelemelerde bulunduğu bildirildi.

Açıklamada, babanın eşini ve 4 çocuğunu öldürdükten sonra intihar ettiğinin anlaşıldığı bilgisi paylaşıldı.

Danimarka basınında yer alan ailenin evde doğalgazdan zehirlenmiş olabileceği iddiasını destekleyen bir bulguya rastlanmadığı duyurulan açıklamada, 6 kişinin nasıl ve neden öldürüldüğü hakkında herhangi bir bilgi verilmedi.

Doğu Jutland polisi, 9 Ocak Pazartesi günü bir ihbarı değerlendirerek Randers kentinin güneybatısında Farskov Belediyesi sınırları içinde yer alan 2 bin nüfuslu Ulstrup kasabasındaki bir eve polis ve sağlık ekiplerini sevk etmişti. Eve giden ekipler, 45 yaşında baba ve 42 yaşında annenin yanı sıra çiftin 3 ve 11 yaşlarındaki oğulları ile 6 ve 16 yaşlarındaki kızları olmak üzere 6 kişinin cesetlerini bulmuştu. Cinayet şüphesiyle olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı.