Gazi Öğretmen 32 yıl çalıştıktan sonra emeklilik dilekçesini vermiş… 25 yılını dolduran bütün arkadaşları emekli olmuş…

Gazi Öğretmene göre Anamur için hizmet akışı devam etmeliymiş…

Anamur’da hizmetlerin nasıl yürütüldüğünü anlatmak açısından Emeklilik dilekçesini vermesinden 2 gün önce çok kapsamlı bir toplantıda eğitim-öğretim hizmetleriyle ilgili Gazi Öğretmen BRİFİNG vermiş, bu brifingden 2 gün sonra VEDA MESAJI yayınlayarak Anamur İlçe Milli Eğitim müdürlüğünden emekli olmuş…

Bu brifing Gazi Öğretmen için aynı zamanda bir nefis muhasebesi olmuş…

Brifing özetle şöyleymiş:

‘’ Sayın Vali’m, sayın Kaymakam’ım, Milli Eğitim Bakanlığımızın saygıdeğer temsilcileri, değerli okul müdürü arkadaşlarım.

Anamur İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 1998- 1999 öğretim yılını sağlıklı bir şekilde yürütüyoruz. Eğitim – Öğretimle ilgili bilgileri kısaca arz etmek istiyorum:

İlçemizde Örgün Eğitim kurumlarından 1’i Anadolu Meslek Lisesi bünyesinde,15’i İlköğretim Okulları bünyesinde olmak üzere 16 Okul öncesi eğitim kurumumuz bulunmaktadır.

19 adet birleştirilmiş sınıflı İlköğretim Okulu,23 adet normal İlköğretim Okulu,1 adet pansiyonlu ilköğretim okulu (PİO) bulunmaktadır.

İlköğretim okullarından 13 tanesi 6’ıncı,7’inci,8’inci sınıflarda eğitim-öğretim yapmaktadır.

Bu 13 okulun 7 tanesi ilçe merkezinde 2’si beldelerde,4 tanesi köylerdedir.

Örgün eğitim kurumlarından 1 genel Lise,1 Anadolu Lisesi,1 teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi,1 Anadolu Meslek ve Kız Meslek lisesi, 1 Ticaret Meslek lisesi, 1 imam Hatip Lisesi olmak üzere 6 adet Lise ve dengi okulumuz bulunmaktadır.

Yine;1 adet özel İlköğretim Okulu,3 adet özel Dershane,2 Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu,2 özel Yurt ve Pansiyon bulunmaktadır.

Yaygın Eğitim Kurumlarından; Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Çıraklık Eğitimi Merkezi müdürlüğümüz vardır.

Pansiyonlu İlköğretim Okulu (PİO) dahil tüm İlköğretim okullarımızın 1’inci kademesinde 5086 öğrencimiz bulunmaktadır.

İlköğretim Okullarımızın 1’inci kademesinde 309 öğretmenimiz,2’inci kademesinde 114 öğretmenimiz görev yapmaktadır.

Lise ve Dengi okullarımız dahil İlçemizde 298 bıranş öğretmeni vardır.

İlköğretim okullarımızın 2’inci kademesinde 2030 öğrencimiz bulunmaktadır.

Bir Öğretmen Evi ve bir Öğretmen Lokali’miz vardır.

Öğretmen Evi’miz 54 yatak kapasitelidir ve yemekhane bölümümüz bulunmaktadır.

Şu anda Öğretmen Evi’mizin 8 milyara yakın birikmiş parası vardır.

2 milyar lira Milli eğitim Vakfı’ndan getirtilmiş,

mevcud imkanlarımızla Öğretmen Evi’nin tamiratı yapılmakta ve yeni ilaveler gerçekleştirilmeye çalışılmaktadır.

Taşımalı İlköğretim uygulamasında öğrencilerimize verilen yemek ödenekleri henüz gelmemesine rağmen kendi imkanlarımızla Öğretmen Evi’mizden öğrencilere yemek verilmektedir.

Ayrıca PİO’da kalan öğrencilere de ödenek olmamasına rağmen Öğretmen Evi’mizden bedava geçici olarak yemek verilmektedir.

İlçemizde 6 Lise ve Dengi Okul Müdürü, İlçe genelinde 38 memur,2 teknisyen,1 hemşire,3 şoför,80 hizmetli olmak üzere toplam 124 personel görev yapmaktadır.

1998-1999 Öğretim yılında İzcilik faaliyetlerine hız verilmiş olup bu yıl eski Nasreddin İlkokulu binası “İZCİ EVİ” olarak tahsis ettirilmiştir. Önünde 100’lerce dönüm arsası bulunmaktadır.

Şimdi de İlçemizdeki yatırım hizmetlerini arz edeceğim;

İlçemizdeki eğitim öğretim kurumlarımız bu yıl adeta şantiyelere dönüştürülmüştür.

Şöyle ki;

7 Milyar keşif bedelli Anıtlı Alanoba İlköğretim Okulu ile 46 Milyar keşif bedelli Öğrenci Pansiyonu binaları bu yıl bitirilmiştir.

14 Milyar keşif bedelli Çarıklar İlköğretim Okulu inşaatı tamamlanmış 1998-1999 öğretim yılında Eğitim-Öğretime açılmıştır.

Demirören Alan İlköğretim Okulunun sene başında temeli atılmış, inşaatı hızla devam etmiş bu aylarda bitirilecek ve öğrenciler bu yıl yeni binalarında eğitim-öğretime devam edeceklerdir.

Kalınören ve Zehra Marulyalı İlköğretim Okullarının kat ilave inşaatları hızla devam etmekte olup yıl sonu gelmeden tamamlanması planlanmıştır.

Geçen yıl İl Özel İdare bütçesinden İlçelere ayrılan ödeneğin neredeyse en fazlasını Anamur için ayırtmıştık.

İl Özel İdare bütçesinden küçük onarımlar için ayırttığımız 350.000.000 milyon lira ile 8 adet İlköğretim okulunun boya-badana ve tamiratını yaptırmıştık.

Bu yıl İl Özel İdare bütçesinden yine 350.000.000 milyon lira ayırtılmıştır.

Bu para geldikten sonra köylerimizde bulunan bütün İlköğretim Okullarımızın küçük onarımları yaptırılacaktır.

Yaptığımız girişimler sonucu Genel bütçeden 1 milyar 500 milyon lira Ticaret Meslek Lisesine,2 milyar 500 milyon lira İmlam Hatip Lisesi için ayırtılmış, bu paralar İlçemize gelmiş ve bu okullarımızın onarımı için harcanmıştır.

1998 yılında Öğretmen Şükrü Köymen İlköğretim Okulumuzun ek arsası için 512 milyon 550 bin lira getirtilmiş ve arsa satın alınıp kamulaştırılmıştır.

Bütün bu harcamalarımız Mersin İlçelerinin tamamının toplam harcamalarından daha fazlası olarak gerçekleştirilmiştir.

Yaygın eğitim faaliyeti olarak;

1997-1998 yılında Halk Eğitimi Müdürlüğünde 7 kadrolu,32 usta öğretici olmak üzere 39 öğretmen görev yapmış,98 dalda kurs açılmış,1508 öğrenci kurs görmüştür.

Çıraklık Eğitimi Merkezinde geçen yıl 25 meslek dalında 401 çırak ve kalfaya eğitim verilmiştir.180 kişi usta öğreticilik ve iş yeri açma belgesi almıştır.

Hizmetiçi Eğitim faaliyeti olarak İlçemizde Bilgisayar Kursu ve İzci Liderlik Kursu açılmıştır.

Özlük hizmeti olarak 2 yıl içerisinde 11 stajyer öğretmenimizin stajyerlikleri kaldırılmıştır.

Sosyal ve Kültürel faaliyet olarak 1997-1998 yılında Bilgi ve Kültür yarışmasında İl çapında başarılı sonuçlar alınmıştır.

Seviye tespit sınavında İl çapında ilk 10’un içine girerek üstün başarı sağlanmıştır.

1998 yılında Milliyet Gazetesinin düzenlediği Halk oyunları yarışmasında İlçemiz Ticaret Meslek Lisesi Türkiye birincisi olmuştur.

Daha önceki yıllarda da Anamur Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi Türkiye birincisi olmuştu.

( devam edecek )