Garip şeyler oluyor Ülkemizde... Liyakatsız  birtakım insanların telkinleriyle iş yapmaya kalkışmanın ileride ağır bir bedeli olacağını bugün fark etmekte gecikenler yarın "EYVAH !" dediğinde; bu feryat figanlar, o hasarları tamir etmeye yetmeyecektir... Kamuda görev yapan bir kimse; ailesinin malını, mülkünü, kanuni sorumluluklar da olsa, öncelikle ahlaki değerler üzerinden yönetir!..

Görev verilen kişide Liyakati ve ehliyeti aramak yerine sadakat sahiplerini eş, dost ahbap, çavuş diyaloğu içerisinde  "LİYAKATSIZ ve EHLİYETSİZ'' insanları kendilerine "kılavuz seçenler", yönetici yapanlar öngörüsüz ve görgüsüz bu kişiler yüzünden ilerleyen süreç içerisinde mutlaka bazı olayların skandalların içinde kalır ve başları mutlaka belaya girer 

O nedenle kişiler kendileri ile zaman, zaman yüzleşmeli ve vicdan muhasebesi yapmalıdırlar İnsan, kendine örnek aldığı ve peşine düştüğü kimseye dikkat etmelidir: Onda eğer üstün meziyetler varsa sorun olmaz. Aksi takdirde kötü kimsenin arkasına düşen kişinin başı kesinlikle beladan ve dertlerden kurtulmaz.

Suriye’de bir anda ‘yeni güç’ dengeleri oluştu.. ABD çekilirken aktörler boşaltılan alanları doldurma telaşında.. TÜRKİYE olarak diğer ülkelerle yarış içinde falan da değiliz. Ülke olarak kendimizden çok eminiz Amerika Bütün Dışişleri kadroları ile Türkiye'de nedeni belli Kahraman Türk Ordusu en kısa sürede tüm hedeflediği noktaları ele geçirdi Teröristler temizleniyor Kahraman ordumuzun karşısında duramıyorlar ve sahadan çekilmek zorunda kaldılar Hem de ne çekilme adeta arkalarına bakmadan sanki toz  duman kaçmaktalar ama bunlar yıllardır tüm dünyada bu tür hareketler içine hep girmezler mi? Tarih hafızamıza şöyle bir göz atsak iyi olur ;  Fransız konsolos itiraf etti. "Barzani’yi yanlış yönlendirdik" Sömürdükleri tüm ülkelere yaptıkları gibi… Libya da Kaddafi' ye yaptıkları gibi... Tunus ta, Cezayir'de yaptıkları ve yapmaya devam ettikleri gibi…

Tüm kara Afrika'ya yaptıkları gibi… Barzani de itiraf ediyor: "İhanete uğradık"…"Amerika bizi yalnız bıraktı" diyor. Amerika’ya inandın  bize güvenmedin! Daha evel aklın nerelerdeydi? Çocukluk hayalleri var imiş Kürdistan devletini kuracakmış derken önüne kazılan tuzak ve çukurları göremiyordun. Milletçe O kadar söylemiştik dinlemedi ... "Yapma, etme, kanma" Bunlar seni satar dedik dinlemedi. "Önüne bak"  Emperyalizmin oyununa gelmeuşaklık etme  dedik.

Ne oldu? Düştün pisliğin içine debeleniyorsun şimdi aklın başına geldi mi? Şimdi şu zavallı haline bak. Sen ki bedevi bir çadır kabilesi reisi iken seni Dünya kamu oyuna Türkiye sokmamış mıydı? Hiç unutmayız  İlk kez yurt dışına çıkarken de sana TC PASAPORTUNU biz vermemiş miydik.? üstelik sen hala bir TC vatandaşısın,sana TC VATANDAŞLIĞI verdik. Bari son kez aklını kullan ve  gençleri uyar! Kardeş kardeşi vurup bir iç savaşlar daha yaşanmasın. Çünkü batının da  Amerikanın da yani emperyalistlerin asıl istedikleri bu. Müslümanların birbirlerini kırmaları öldürmeleri. Allahuekber diyerek birbirimizi yok etmemiz  Şu İslam dünyasının kim bilir daha kaç lideri... Kralı, Prensi, Emiri, Reisi, Sultanı,  Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Devlet Başkanı batılıların yönlendirmesi ve Yönetmesi, Tavsiye etmesi, Eğitmesi, ve hatta "Arkandayız, yanındayız, destekliyoruz" demeleri ile hain tuzaklara çekildiler? Bu hain tuzakların planları emperyal ülkelerin karanlık mahfillerinde yazılmadı mı. ?

Onların karakterleri hep böyledir. Böyle olacak öyle kandırmaya devam edecekler.Onlar emperyal ülkeler .. Cehalet içinde yüzen kimi lider pozunda olan satılmış, bazı kullanılmaya müsait sözde lider bozuntularını kandırmaya devam edileceklerdir. Batı önce elinden tutuyor gibi yapıyor sonra adeta bir kene gibi yapışıyor ve zamanla kendisinin en ufak bir zarar, ziyan göreceğini anladığında ortadan kayboluyor terk ediyor seni... Sana ihanet ediyor... Seni Yapa yalınız  bırakıyor...ve seni ne acıdır ki kullanıyorlar. Barzani Türkiye'yi dinlemedi. Üstelik reisimiz onun paçavrasını Başkent Ankara'da şanlı bayrağımızın yanında Göndere bile çektirmişti., Onu adeta bir devlet adamı protokolü ile karşılayıp uğurlamıştı.. 

"Beni yalnız bıraktılar" diyor. Amerika'ya serzenişte bulunuyor. Batı dünyasına sitem ediyor. Halbuki biz sürekli kendisini uyarıyor, akıl veriyor, “yanlış yapıyorsun” diyorduk. Dinlemeliydi, dinlemedi. Yanlış yaptı. "Kılavuzu karga olanın burnu pislikten kurtulmaz" Saddam nasıl kandırılmıştı? Mısır da sisi nasıl kandırıldı?  ya Kaddafi Libya'da nasıl oyuna getirildiler oyun tezgah aynı şu an Suriye'de de aynı dümen aynı tezgah var Pervasızca sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret ve tehditlerle dolu mektubun yazılması ise son derece esef vericidir Not Bu mektup içeriği kamuya açıklanmadan çöpe atıldığı. Cevabının ise HAREKATN AYNI GÜN BAŞLATILMASI ifade olunmuştur. Bu mektup Yüce Türk milletine ve devletimize hakaretler içeren ve itibarımızı yoksayan bir mektuptur.

Bu yakın tarih örnekleri Ortadoğu Ülkelerine yetmemiş! Bunların Artık uyanması lazım. Türkiye'nin Tüm Orta doğuyu ve İSLAM DÜNYASI nı birliğe kardeşliğe davet etmesi lazım. Bu saatten sonra yapacağımız en büyük savaş bu olmalıdır. Kahraman olmak istiyorsak. Lider kalmak istiyorsak... Önder olmak istiyorsak yapılması gereken tek şey var. Emperyal Ülke Amerika ve iki yüzlü batının maskesini düşürmek onları ifşa etmek olmalı.

Türk Dünyası ile kurulan temaslar son derece takdire şayandır ama yetmez Bölge ülkelerine gidecek başta Amerika olmak üzere... İsrail'in ve Avrupa ülkelerinin kendileriyle ne için, nasıl, neden, hangi vaatlerde bulunduklarını açık, açık anlatıp,  Batının çirkin emellerini ortaya dökerek,  Foyalarını ortaya koyacak,  Milletleri  uyandıracaksınız… Halkları uyaracak konuşmalar yapacaksınız, Tüm bunlar dünyanın ve bölgenin planlanmış akibetlerini kurtaracaktır. Yazık oluyor Emperyalist güçlerin tuzağında öyle veya böyle ölen Müslüman gençlerimize.

Atalarımız boşuna dememişler: "GAVURDAN DOST,  DOMUZ DERİSİNDEN POST OLMAZ" diye. Alın size bunun son ispatı. Dostumuz TRUMP nekadar dostumuzdur takdir sizlerin...İnşallah tüm bu olanlardan gereken dersi almışızdır...