Antalya'dan üç gollü bir fark ile üç puan alarak dönüp, Medikal Park Arena’dan Gençlerbirliği karşısında beraberlik ile suskun çıkmak bir Trabzonspor klasiği. 

Başından sonuna üstün getirdiği maçta tek eksiği gol olan Trabzonspor, Avrupa hedefi yolunda iki puan daha kaybetti.

Hedefi olan hedefe giden takımın böyle puanlar kaybetmemesi gerek. Ersun Hoca oyuna müdahale konusunda yok konumunu korudu yine. Trabzonspor'un forvetleri kaleye isabetli şut atabilselerdi gol de atabileceklerdi. 

Geçen hafta iki gol atınca Trabzonspor beni bunun için transfer etti diyen Rodellega, bu maç niye transfer edildiğini unutmuş gibiydi. 

Ndoye de aynı son vuruşlar bitirici vuruşlar çok etkisiz kaldı. Topu rakip sahaya taşımakta başarılı olan Trabzonspor gol vuruşlarında başarılı olamayınca bir puana razı oldu kendi evinde. 

Trabzonspor taraftarı Akyazı Medikal Park Arena’yı sevdi. Yaklaşık 21 bin kişinin takip ettiği maçın, Mardin’den gelen özel misafirleri vardı. Şehit Kaymakam Muhammed Safiturk’ün hayali gerçek oldu. Mardin'den gelen 65'i kız 140 öğrencinin stadyum içerisindeki mutluluğu görülmeye değerdi. Gecenin en güzel görüntüsü de buydu. 

Trabzonspor Avrupa hedefi yolunda, özellikle iç sahada kaybetmeden gitmeli. Akyazı’da her gün yeni yollar yeni kavşaklar açılsa da trafik çilesi yine devam ediyor. Taraftarların maça gidiş gelişleri özel araçtan çok toplu taşıma ile sağlanırsa trafik çilesi de bir o kadar bitmiş olacak. Tüneller, viyadükler, kavşaklar, bu trafik çilesine çare olacak gibi değil…