Beşiktaş Rio Ave karşısında maça istekli başladı. Kaptan Necip'in etkili ortasında 15. dakikada Güven'in kafa golüyle ağlarla buluşturduğu gole kadar maçın temposu oldukça düşüktü. Hatta ilk 30 dakika konuk ekip Beşiktaş kalesinde herhangi bir tehlike yaratmadı. Beşiktaş golü bulduktan sonra baskılı oyunu artırınca ilk devrenin sonlarına doğru birkaç net pozisyona girdi. Fakat son vuruşlardaki isabetsizlikle etkili oyununu skora yansıtamadı.

İkinci yarının başlamasıyla birlikte sahada gördüğümüz; Beşiktaş skoru koruyup turu geçen taraf olmak istiyordu. Plan buydu. Fakat unutulmaması gereken birşey daha vardı. Rakibin de bir planının olması. Portekiz ekibi Rio Ave'de bir golle maçı uzatma peşindeydi. 

Nitekim temsilcimiz girdiği fırsatları değerlendiremeyince, 85. dakikada Mane'nin sağdan ortasında Moreira ceza sahası içinde kafayla topu ağlara gönderdi. Beşiktaş'ın attığı gole çok benzer bir gol geldi rakip takımdan. İki gol arasındaki tek fark Beşiktaş'ın golünde topla Güven arasında rakip takımdan bir oyuncu yok. Necip öyle bir orta yapıyor ki Güven kaleciyle karşı karşıya kalıyor. Rio Ave'nin golünde ise Moreira'nın önünde Welinton'a rağmen vurabilmesi ve skora dönüştürmesi durumu özetliyor. 

Beşiktaş'ta kalesinde golü görmesine rağmen genç eldiven Utku, ilerde Güven, Hasic, Gökhan Töre, sağda Necip, solda Rıdvan, merkezde Oğuzhan, Mensah sahanın etkili isimleriydi. Lens, Larin, Welinton, Ljajic ise takım oyununa zarar veren bir görüntü sergiledi. 

Beşiktaş'ın son üç sezondur yaşadığı en büyük sorun; 3. bölgeye getirilen topların bir türlü gole çevrilememesi. Bunun için ne yapılması gerekiyor elinizdeki yetersiz oyunculardan kurtulup oraya bir forvet yani topu üç direk arasından geçirecek bir oyuncu alınması şart. 

Bu sıkıntı ne zaman çözülür bilmiyoruz ama kaybedilen maçların nedeni; en başta halledilmesi gereken şeyin en sona bırakılması. Sezon başlamadan önce bir planın yapılmamış olduğunu görüyoruz. Transfer deyince hep akla oyuncu almak, yıldız isim almak geliyor. Oysa ki takım oyununa katkı sağlamayan, kadro kalabalığı ve neticesinde mali yük oluşturan oyunculardan kurtulmak da etkili bir transfer politikasının olmazsa olmazı. 

Lens ve Larin bence Beşiktaş'ın oyunu için doğru isim olmadıklarını ortaya koydukları performansla yeterince gösterdiler. Bu oyuncular girdikleri net pozisyonları gole çeviremiyor derken, Larin penaltıyı da atamadı. Skor oyuncusu topa nasıl bu şekilde vurabilir? Bu isimlerde ısrar etmek bu saatten sonra siyah beyazlılar adına kayıp. Transfer politikası içerisinde bu oyuncuların gönderilmesi, gönderilemiyorsa kiralanması o da olmuyorsa kadro dışı kalması şart. 

Maçla ilgili en merak ettiğim şey; penaltıyı kullanacak isimlere ve sıralamaya nasıl karar verildiği? Bazen iyi oynarsınız kaybedersiniz, bazen kötü oynarsınız kazanırsınız futbolun içinde her şey var. Ama bu tercih doğrudan maçın sonucunu belirledi. 

Beşiktaş dün gece Rio Ave'ye yenilerek sadece Avrupa kupalarına veda etmedi. Galibiyetin karşılığı olan 570 bin Euro yani 5 Milyon lirayı da kaybetti. Ekonominin böylesine sıkıntılı olduğu bir dönemde bu para önemli değil mi?