Yazın fazla kilolardan kurtulmak kışın alerji ve hastalıklardan korunmak için bitkilerin içindeki mucizeleri keşfedip beslenmemizi özellikle sebze ve meyve ağırlıklı besinler haline getirebiliriz. Besinlerin bazılarında bulunan yüksek oranda flvonoid sadece hastalıklardan koruma, alerjilere iyi gelme gibi etkilerinin yanı sıra aynı zamanda yağ yakıcı etkisiyle de dikkat çekiyor. Flavonoid besinlerin içerisinde ki yüksek antioksidan etkisi gösteren iltihap karşıtı yapılardır. Genellikle renkli sebze ve meyvelerde bolca bulunurlar. Özellikle tüketim şekilleri miktarlarının azalmasına ya da artmasına neden olur. Uzun süre haşlama ya da kızartma işlemlerinde etkilerinin bir kısmını kaybederler. Bu nedenle çoğu çiğ ve işlem görmeden tüketildiğinde birebir etki gösterebilir. Vücutta sinir sistemini korur ve sinir hastalıklarından uzaklaşmamıza yardımcı olurlar bu nedenle günde belirli oranlarda mutlaka tüketilmesi gereken besinlerdir

Maydanoz: Günlük beslenmemizde yeri tartışılmaz olan maydanoz aynı zamanda yüksek flavonoid içeriği ile dikkat çeker, vücudun su dengesi ile ödemli olmamasına yardımcı olur ve aynı zamanda yağ yakımını hızlandırır. Her sabah kahvaltıda ya da salatalarımızın içerisinde işlem görmeden yer alması gereken maydanoz en önemli besinlerden biridir. Her gün tüketilmelidir.

Domates: Kırmızı rengi ile antioksidan etkisi kadar flavonoid içeriği de yüksek olan domates, yağ yakımı için yazın bize yardımcı olan besinlerin içerisindedir. Özellikle işlem görmeden tüketilen domateste flavonoid kaybı olmaz ve sinir sistemi açısından da bolca tüketilebilir.

Armut: Flavonoid içeriği yüksek olan diğer besinlerden biri olan armut yaz aylarının vazgeçilmez en iyi meyvelerinden biridir. Düzenli ve dengeli tüketimi yağ yakımını hızlandırır ancak fazla tüketildiğinde mide ve bağırsak sorunlarına neden olacağından dikkatli tüketilmelidir.

Turp: Sofraların vazgeçilmezi olması gereken turp, yağ yakımın da ve kilo korunmasında bize yardımcı olan en önemli besinlerdendir. Turp yemeklerin yanında salata ile birlikte tüketildiğinde demir bağlanmasına da yardımcı olacaktır.

Biber: Yeşil, sarı ya da kırmızıbiber özellikle içerdiği yüksek flavonoid etkisi ile hem doygun bir C vitamini hem yüksek antioksidan etkisi hem de kilo vermeye yardımcıdır. Her gün mutlaka salatalarda ya da içlerine peynir doldurularak yapılacak olan peynir topları ile birlikte protein içeriği yüksek oranda da tüketilebilirler.

Kızılcık: Antioksidan etkisi, iltihap giderici ve hastalıkları iyileştirici etkisi ile birebir şifa kaynağı olan kızılcık sinir sistemi hastalıklarında da bizlere yardımcıdır. Özellikle içerdiği flavonoid oranı ile birlikte yağ yakımına da yardımcı olabilir. Kızılcık suyu içilerek ya da şerbet haline getirilerek ya da marmelat şeklinde tüketilebilir.

Kavun: Yaz aylarında soğuk tüketildiğinde susuzluk hissine de yardımcı olacak olan vitamin değeri yüksek besinlerden biride kavundur. İçerdiği flavonoidle birlikte bilinenin aksine miktarlı tüketildiğinde yağ yakımına da yardımcı olur. Kronik hastalığı olanlar uzmanlarının düzenliği porsiyon doğrultusunda kavun tüketilirler.

Flavonoid içeriği yüksek gıdalar soğuk ya da sıcak tüketilebilirler. Kızılcık suyu içilerek maydanoz suyu içilerek ya da salatalara eklenerek tüketilebilir ya da armut için demlenmiş yeşil çayı içerisine buz ve armut parçaları koyarak yaz ayalarında hem serinlemek hem kilo kaybetmek için rahatlıkla servis edebiliriz. Turp özellikle çiğ ve salataların yanında tüketilmelidir.