Merhabalar sevgili dostlar,

Şerbetli tatlılar ve hatta şerbeti de biraz ağır olanlar bir çoğumuzun vazgeçemediği ve işte tatlı dediğin böyle olur dediği gruptadır.

İlk sırayı tabi ki baklava alsa da ,kalburabastı,şekerpare,kadayıf da sıralamada yerlerini alırlar.Eğer sizler de tatlı oldu mu şerbetli olsun diyorsanız şöyle lezzetli bir fıstık tatlısını gelin birlikte hazırlıyalım.Umarım beğenirsiniz..

Hepinize kolaylıklar diliyorum.

  • MALZEMELER:
  • 1 su bardağı ıspanak püresi
  • 1 ad yumurta
  • 125 gr yumuşak tereyağ yada margarin
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı fındık tozu
  • 1 çay bardağı antep fıstığı tozu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
  • ŞERBET İÇİN:
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon
  • HAZIRLANIŞI:
  • Ispanakları (sadece yaprak kısımları) zeytinyağ ekleyerek rondodan geçirin.
  • Yumurta ve tereyağ ilavesiyle tekrar rondolayın.Pürüzsüz bir püre kıvamı alsın.
  • Hamuru yoğuracağınız kaseye alın ve sırayla diğer malzemelerini ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Büyük bot dikdörtgen borcamınızı yağlayın ve aynı boyutta rulolar yaparak yerleştirin.(takribi 10-11 rulo olacaktır.
  • 5-6 cm olacak şekilde kesin.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
  • Piştiğinde aynı rengi muhafaza etsin.
  • ŞERBET İÇİN.
  • Bir tencereye şekeri ve suyu alın ,orta ateşte kaynatın.
  • Şerbet kaynamaya başlayınca 10 dakika daha kaynatın ve limon ekleyerek 5 dakika daha kaynatın.
  • Ateşten indirin ve başka bir kaseye aktararak soğutun.
  • Fırından çıkan tatlınız ilk sıcağı çıktıktan sonra (5 dakika sonra) soğuk şerbetini verin.
  • Üzerini strech ile kapatın ve 1 saat dinlendirin.
  • Kaymak eşliğinde ikram edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle...