Merhabalar sevgili dostlar,

İlkbaharın müjdecisi erikler farklı türleriyle yaz aylarının en sevilen meyveleridir. Yeşil erikle başlayan ve en geç olgunlaşan MÜRDÜM ERİĞİ de yaz'a elveda derken manav reyonlarında bolca kendini gösterir.

İçeriğinde yüksek oranda lif ürettiğinden bağırsak hareketlerini düzenlediği gibi,C vitamini ve antioksidan açısından da zengindir.Düzenli şekilde tüketilmesi halinde anemi hastalığının tedavisinde yardımcı olur. Bunun yanı sıra şeker hastalarının lif ve şeker oranının yüksek olması nedeniyle az tüketmeleri gerekmektedir.

Faydalarının yanı sıra mutfaklarımızda meyve olarak tükettiğimiz gibi, turtalar, kekler, kurabiyeler içinde aranan bir meyvedir. Ve kış için yaptığımız hazırlıklar içinde marmelatı çok lezzetli olan da bir meyvedir.

Bir çoğumuz mutlaka mürdüm eriği marmelatı hazırlarız. Ben bugün sizlere daha kısa yoldan çok lezzetli ve daha az şeker ile başında bekleme derdi olmayan bir marmelat tarifi yazacağım. Umarım beğenir ve uygularsınız. Ayrıca tarifimin Neşem Çelik/YouTube Kanalında videosu da bulunmaktadır. Seyrederek hazırlamak isteyenler için kanalımız hizmetiniz de...

• https://www.youtube.com/channel/UCvAjjzUzOk62bsUvM6fMZJA

• MALZEMELER:

• 2 kg çekirdeği çıkarılmış Mürdüm Eriği

• 600 gr toz şeker

• 1 çay kaşığı tarçın

• HAZIRLANMASI:

• Mürdüm eriklerinizi güzelce yıkadıktan sonra çekirdeklerini çıkardığınız da 2 kg olmalıdır.

• Erikleri küçük parçalar halinde doğrayın.

• 35 cm çapında bir tepsi içerisine alın.

• Üzerine toz şekeri ve tarçını ekleyerek karıştırın.

• Fırınınız ısınana kadar erikleri tepside bekletin.

• Fırını 200 derece de ısıtın.

• 1 saat pişirin,ara ara erikleri karıştırın.

• Piştikten sonra rondodan geçirin ve kavanozlara doldurup,yeni bir kapak ile kapatarak ters çevirerek tezgah üzerinde soğutun.

• Soğuyan marmelatlarınızı - 4 derece de muhafaza edin.

• Püf noktası: Marmelat ve reçellerinizin küf olmaması için tabağa alırken ıslak kaşık kullanmayınız.

• Afiyet olsun.

• Sevgiyle...