Merhaba sevgili Önce Vatan Gazetesi okurları,

Bugün köşemiz de ''HİNDİ''ye yer veriyoruz.Yalnızca yılbaşı sofralarında hatırladığımız ''HİNDİ'',insan sağlığı açısından faydalarını duyduğunuz da sanırım senenin bir günü değil,haftanın bir günü mutlaka sofralarınıza taşırsınız.

İnsan sağlığı için içerdiği vitamin ve minerallerle bir çok protein kaynağından daha yararlı olan HİNDİ ETİ ,bağışıklık sistemini güçlendiriyor,kalp sağlığını korumaya yardımcı oluyor ve mutluluk hormonu salgılanmasını sağlıyor.

Bunların yanı sıra zihni güçlendirir,kansızlığa da iyi gelir.Sodyum oranının düşük olması nedeniyle de diyette olanlar için en ideal besin kaynağıdır.

Ben sizlere faydalarının kısaca anlattığım HİNDİ ETİnin bugün en pratik ve pratik olduğu kadar bir o kadar da lezzetli bir tarifini yazacağım.Umarım beğenirsiniz.Ayrıca tarifimizin Neşem Çelik /YouTube Kanalında videosu da bulunmaktadır.

Hepinize kolay gelsin,sağlıklı günler..

  • MALZEMELER:
  • 8 dilim hindi pirzola
  • SOS İÇİN:
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı limon suyu
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz,karabiber,kekik,kimyon,pul biber,susam
  • YAPILIŞI:
  • Sos malzemelerini bir kase içinde karıştırın.
  • Sarımsakları az tuz ile döverek diğer malzemelere ekleyin.
  • Hindi pirzolaları alt üst ederek sosa batırın ve sos içinde 1 saat bekletin.
  • Fırın torbasına 1 tatlı kaşığı un serpin ve her tarafına gelecek şekilde torbayı silkeleyin.
  • Pirzolaları sosu ile birlikte torbanın içine alın.
  • 190 derece de ısıtılmış fırında takribi 35 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan yemeğinizi servis tabağına alın ve ikram edin.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Not:Arzuya göre domates sos ile ikram edebilirsiniz.
  • Sevgiyle...